Pe gheață cu mască. Patinoarul de la Baza Olimpia deschis în câteva zile, cu reguli anti-Covid

În câteva zile, dacă va fi suficient de frig pentru a se putea produce gheața, patinoarul de la Baza Olimpică va fi deschis. Lucrările de amenajare a patinoarului au început după ce firma care îl administrează Consilprest SRL (aflată în subordinea Consiliului Județean) a obținut acordul de la Direcția de Sănătate Publică Brașov. 

Mai puțini patinatori, mai puțin timp pe gheață

Conform directorului Consilprest SRL, Radu Jica,  durata unei serii de patinaj va fi redusă de la 90 minute, la 60 minute, pentru a fi creat un timp mai mare, astfel încât ieșirea și intrarea din baza sportivă a patinatorilor să nu se suprapună.

În fiecare zi vor exista şase serii de patinaj, începând cu ora 10:00 (prima serie), următoarele fiind de la orele 12:00, 14:00, 16:00, 18:00 și 20:00. 

Accesul în incinta de la Olimpia se va face controlat, cu posibilitatea limitării numărului de persoane, atunci când situaţia o impune. Capacitatea maximă acceptată va fi de 200 persoane/serie, astfel încât fiecare patinator să dispună de suprafața de 7 metri pătrați necesară pentru practicarea sportului în siguranță.

De asemenea, nu va fi permis accesul persoanelor care nu poartă mască sau o poartă în mod necorespunzător. La intrarea în Baza Sportivă Olimpia, fiecărei persoane i se va măsura temperatura corporală. 

Accesul în clădire va fi restricţionat, biletele de intrare urmând să fie achiziționate la geamurile casieriilor, în două puncte separate.

În parcarea patinoarului se vor monta umbrele și scaune pentru schimbarea încălțărilor. Distanța între scaune va fi de 1,5 metri, iar accesul la scaune se va face prin rotație. În toată baza sportivă vor exista dezinfectant şi produse de igienizare a mâinilor la dispoziţia patinatorilor, precum şi a personalului angajat.

Patinele de închiriat se vor dezinfecta după fiecare utilizare. De asemenea, vor fi instalate panouri informative cu regulile și indicațiile autorităților locale și centrale privind măsurile de prevenție și prevenire a infectării cu COVID-19, iar mesaje similare vor fi transmise şi prin stația de amplificare a patinoarului.

Nu în ultimul rând, toți angajații Consilprest care își desfășoară activitatea în cadrul bazei sportive vor purta măști, mănuși și ecusoane de identificare. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.