FOTO&VIDEO. Şcheiul şi Centrul vechi al Braşovului, sugrumate în weekend de maşini parcate sau în mers. „Dacă e un incendiu sau e nevoie de o salvare putem ajunge la pierderi de vieţi!”

Începutul de an care a picat în weekend şi s-a suprapus şi peste deschiderea oficială a sezonului de schi 2020 – 2021. Acest lucru a însemnat, o dată în plus, un chin pentru locuitorii din Şcheii Braşovului şi din Centrul Vechi, care s-au trezit din nou aproape „blocaţi” în cartierul lor.

Localnicii din Şchei şi din Centrul Istoric reclamă blocajele care se formează în câteva dintre zonele fierbinţi de aici, respectiv spre Maternitate şi spre Poarta Şchei, dar şi în Piaţa Prundului, şi cer măsuri rapide din partea administraţiei locale.  

Unul dintre localnicii din Şchei a transmis azi o scrisoare către Braşov Metropolitan, atrângând atenţia cu privire la accesul în/dinspre Schei – un cartier dependent 100% de zona veche centrală din acest punct de vedere. Acesta a subliniat că a avut nevoie de 10 minute pentru a parcurge cei aproximativ 500 de metri dintre Prund şi parcul „Şaguna”, în prima jumătate a zilei.

 

După prânz, un alt localnic a declarat că  avut nevoie de două ore pentru a ajunge din Prund spre Poarta Şchei, din cauza coloanelor de maşini formate.  

Redăm mai jos, integral, sesizarea primită pe adresa redacţiei:

„Bună ziua,  

Va scriu în speranta ca aveti o voce mai puternică si ca autoritatile vor auzi mai bine de la Dvs. decât direct de la mine.

Zona Schei este din ce in ce mai izolata. Cu trei benzi de intrare si doar doua de ieșire,  cu construcții din ce in ce mai mari, cu pensiuni din ce in ce mai multe, traficul devine infernal. Incepand de vineri,  ora 16, se formeaza cozi la iesire înspre maternitate şi spre Poarta Schei, datorita traficului pietonal din zona veche centrala si a traficului auto dinspre Poiana (care blochează iesirea auto din zona veche la giratoriul de la Rectorat).   

Astazi, sâmbătă,  la ora 13, a fost nevoie de 10 min sa parcurg distanta Prund – parcul Saguna (400m?!), piata Prundului fiind blocată de coloana de masini ce astepta la giratoriul Poarta Schei (trei artere se varsa in Piata Unirii: Capitan Ilie Birt, Lacea – pe lângă cimitir, Brâncoveanu ). La întoarcere,  ora 14,  toata strada Capitan Ilie Birt era blocata, de la Vasile Saftu pina in Prund. 
 
Scheiul sufera datorita izolarii geografice,  a traficului din ce in ce mai mare, a sensurilor unice care obliga urmarea unui anumit traseu (vezi Piata Unirii, singurul loc prin care se poate trece pentru a iesi din Schei, de oriunde ai veni cu masina), a constructiilor noi cu autorizații dubioase – peste toate asezandu-se indiferența autoritatilor locale.
 
Daca este un incediu sau o nevoie medicala urgenta, nici pompierii, nici salvarea nu au pe unde sa treca, ducând la pierderi de vieti omenesti. 
 
Sper ca peste cele scrise de mine, puteti sa adaugati propria voastră analiza/investigație jurnalistica si, impreuna, sa tragem un semnal de alarmă cu privire la accesul in/dinspre Schei – un cartier dependent 100% de zona veche centrala pentru acest lucru.
 
Fostul primar spunea ca daca cuiva nu ii place ceva la Brasov, n-are decat sa se mute in alt oras. Oare care este raspunsul noii administrații penrru problema locuitorilor din Schei?!
 
Va mulțumesc frumos,”
 
Cu această ocazie, solicităm public Primăriei Braşov să prezinte, în cel mai scurt timp, măsurile pe care le va propune şi aplica pe termen scurt şi mediu, pentru a evita astfel de blocaje în zona Şchei – Centrul vechi. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.