FOTO. Un jandarm braşovean a salvat un şoim rănit. A fost primul apel la 112 pentru jandarmi, în 2021

Prima intervenţiei a Jandarmeriei Braşov în 2021 a fost una de salvare a unui şoim. Pasărea rănită a fost observată de doi bucureşteni, care şi-au petrecut Anul Nou în zonă şi au ieşit la o plimbare la Bunloc, în prima zi a anului. Ei au constat că şoimul era rănit şi nu mai putea zbura, aşa că au sunat la 112 pentru a cere ajutor. 

„Florina, împreună cu prietenul ei, au ieșit la o plimbare azi dimineață când, spre marea lor surpriză, au găsit un șoim cu o aripă rănită. Apelul Florinei la 112 a fost direcționat la dispeceratul nostru. Deși nu era o urgență sau o situație care să impună intervenția jandarmilor, dispecerul nostru a făcut toate demersurile ca șoimul cu pricina să poată primi cât mai repede asistență specializată, la o oră la care cei mai mulți se odihneau după petrecerea de Revelion.  Ajutorul a venit din partea conducerii de la Grădina Zoologică Braşov, care l-au primit pe șoim și i-au pregătit imediat un loc special pentru el”, spun jandarmii. 

 
Coordonarea intervenţiei de salvare a şoimului i-a aparţinut lui Eugen Ciulei, un jandarm cu aproape 15 ani de experienţă în instituţie, de la serviciul 112 din cadrul Dispeceratului de Jandarmi şi care, primind apelul, a încercat să găsească soluţia optimă.
 
 
Eugen Ciulei lucrează în Jandarmierie din 2006, iar din 2014 este şi antrenor cu portarii la centrul de copii şi juniori  al clubului Corona Braşov, după ce a practicat el însuşi handbalul, timp de aproape trei decenii, la Sighişoara, Dinamo Braşov, Tractorul Braşov şi HCM Făgăraş. 
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.