Mai multe căsuțe de lângă parcul de la Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu” vor fi demolate. În locul lor, Parohia Romano-Catolică va construi un centru de formare

Câteva căsuțe de pe marginea parcului în care este capela de lângă Teatrul Sică Alexandrescu vor fi demolate de Parohia Romano-Catolică Brașov. În locul lor, în Piața Teatrului nr. 1B, se va construi un centru de formare multifuncțional. Proiectul este acum în etapa obținerii avizelor de la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov, asta după ce, pentru realizarea lui, în anul 2019 a fost modificat Planul Urbanistic Zonal „Zona Centrală Brașov”.  Conform documentației depuse la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov, pentru construirea acestui centru vor demolate două clădiri și trei anexe. 

Ce lucrări sunt prevăzute în zonă 

Potrivit documentațiilor de urbanism disponibile pe site-ul Primăriei Brașov, Centrul Multifuncțional va funcționa într-un imobil cu  subsol, parter un etaj și mansardă și o înălțime de maxim 13 m, acesta urmând a fi construit în locul caselor care urmează a fi demolate. Proiectul mai prevede amenajarea unei artere pietonale care să facă legătura între strada Vlad Țepeș și viitorul centru (prin spatele Teatrului Sică Alexandrescu), dat și amenajarea unei parcări de aproximativ 10 locuri pe marginea străzii noi amenajate. 

Capela de lângă Teatrul Sică Alexandrescu a fost construită în anul 1821 și este Lista Monumentelor Istorice din Brașov. În jurul ei, până în anul 1986 a fost un cimitir, care a fost dezafectat pentru a se amenaja un parc. 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Biserica Romano Catolică a obținut autorizația de construire pentru centrul multifuncțional lângă Teatrul Sică Alexandrescu. Două căsuțe din zonă vor fi demolate – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.