Prima „deszăpezire” din 2021. Pentru ca pe artere să nu se formeze polei, pe străzile Brașovului au fost răspândite 120 de tone de material antiderapant

Având în vedere că, după mult timp, în Brașov s-au înregistrat temperaturi negative, în cursul acestei dimineți au fost scoase pe traseu 22 de utilaje ale firmei de deszăpezire au răspândit material antiderapant pentru a preveni formarea poleiului pe străzile și în intersecțiile din Brașov.  

Astfel, viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu, a declarat că „începând cu ora 4.00 cele 22 de utilaje au intervenit pe raza municipiului Brașov având ca prioritate bulevardele principale, podurile, zonele înalte, instituțiile etc. De la ora 7.30 avem 16 utilaje care au rămas în trafic pentru a acționa în cartiere și pentru a interveni pe străzile secundare. Până la ora 9.00 s-au folosit aproximativ 120 de tone de material antiderapant, astfel că în Brașov se circulă în condiții de siguranță, dar venim cu rugămintea către conducătorii auto să nu uite că suntem în sezonul rece și că avem temperaturi negative care vor persista și zilele următoare”.

Conform declarației acestuia, în acest moment, municipalitatea are un stoc de 3.200 de tone de material antiderapant. Materialul antiderapant utilizat este format dintr-un amestec de sare cu un inhibitor de coroziune, într-un amestec care asigură eficiență până la -24,5 grade Celsius, în timp ce sarea are eficiență doar până la -7 grade Celsius. În plus, amestecul protejează atât carosabilul și caroseriile mașinilor, cât și spațiile verzi.

Care sunt etapele de deszăpezire

Activitatea de deszăpezire pe toate arterele de circulație din municipiul Brașov este asigurată de către SC Comprest SA, cu excepția tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei, unde deszăpezirea este asigurată de CNAIR.

Conform planului de deszăpezire, în prima etapă se intervine pe arterele principale, unitățile medicale, unitățile de învățământ, instituțiile de intervenție, străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun. În cea de-a doua etapă se intervine pe străzile de legătură cu arterele principale. În ultima etapă, utilajele ajung pe străduțele din interiorul cartierelor.

Având în vedere specificul anumitor zone în pantă, cum ar fi cartierul Șchei, activitatea de deszăpezire se face, și aici, în prima și a doua etapă.

 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.