Primăria Brașov vrea să obțină peste 14,5 milioane de lei de la UE pentru dotarea cu echipamente și materiale anti-COVID

Consilierii locali brașoveni au aprobat marți, într-o ședință de îndată, două hotărâri de Consiliu Local necesare dosarelor prin care municipalitatea brașoveană solicită finanțări europene pentru dotarea școlilor din oraș cu echipamente și materiale anti-COVID. Aprobarea în regim de urgență a actelor normative s-a făcut pentru că în 15 ianuarie este termenul de depunere a cererilor de finanțare. 

Cererea de finanțare va fi depusă pentru un proiect cu o valoare totală de  13.849.875,10 lei cu TVA.  Proiectul prevede dotarea cu echipamente și materiale de protecție (măști de protecție, dezinfectanți) și dispozitive medicale (termometre) a celor unităților publice de învățământ preuniversitar din municipiul Brașov, în vederea asigurării condițiilor igienico-sanitare necesare gestionării crizei sanitare cauzate de SARS-CoV-2. 

Al doilea act normativ a fost aprobat de Consiliul Local Brașov la o clarificare pentru o cerere de finanțare depusă anul trecut. Și acest proiect vizează dotarea cu echipamente materiale anti-Covid. Valoarea totală a proiectului este de de 692.835 lei, cu TVA.

Pentru ambele proiecte, finanțarea nerambursabilă este de 100% din valoarea proiectului. 

Primăria Brașov a anunțat materialele și echipamentele vor fi cumpărate și în cazul în care nu se aprobă cererile de finanțare, în bugetul local pe anul 2021 urmând a fi prevăzută suma aferentă celor două proiecte. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.