Curățarea mecanizată a străzilor principale a fost reluată odată cu încălzirea vremii

Având în vedere temperaturile pozitive, reprezentanții Primăriei Brașov au luat decizia ca lucrările de curățenie mecanizată să fie reluate pe arterele principale ale municipiului. 

Astfel, începând din această săptămână, utilajele operatorului de salubrizare Comprest SA au intrat pe străzile principale pentru a aduna mizeria strânsă la rigolă, care este pe de o parte inestetică, dar care este și un factor de poluare, ținând cont că praful format se împrăștie în atmosferă și reducere gradul de calitate al aerului. Acest tip de activități poate fi derulat doar atunci când sunt temperaturi pozitive, deoarece măturile mecanice utilizează și apă pentru a spăla carosabilul. 

Indiferent de vreme, Brașovul trebuie să rămână un exemplu de curățenie, astfel că activitățile de măturare mecanizată se vor derula pe întreaga perioadă a sezonului rece, atunci când temperaturile exterioare vor fi pozitive, pe baza graficului stabilit de către inspectorii Serviciului Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov.

Împreună cu inspectorii serviciului de specialitate din cadrul Primăriei Brașov am stabilit ca activitățile de salubrizare efectuate cu automăturile mecanice să fie derulate pe întreaga perioadă a sezonului rece, în perioada când vremea este mai caldă, astfel încât să avem parte de străzi curate, fără noroi și praf. De altfel, suntem în continuare pregătiți să intervenim și cu utilajele de deszăpezire, dacă vom avea din nou temperaturi negative și vor fi precipitații, astfel încât traficul să se desfășoare în condiții de siguranță și fără sincope în municipiul Brașov”, au explicat reprezentanții companiei brașovene Comprest SA.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.