FOTO&VIDEO. Una din cele mai utilizate săli de sport din judeţ se extinde cu bazin de înot şi bază de recuperare

Una dintre cele mai intens utilizate săli de sport din județul Brașov, cea de la Ghimbav, va fi extinsă și modernizată. Construită printr-un program guvernamental, sala va fi acum extinsă cu un bazin de înot acoperit, de dimensiuni semi-olimpice, o zonă de recuperare pentru sportivi, jacuzzi, sauna, sală de fitness și cu încă o serie de tribune. Primarul orașului Ghimbav, Ionel Fliundra, spune că investiția se află acum în etapa de pregătire a studiului de fezabilitate, urmând a fi propusă spre finanțare Companiei Naționale de Investiții. 

„Ne ocupăm de documentaţia tehnico-economică în această perioadă. Am lansat licitaţia pentru a desemna firma care să facă studiul de fezabilitate şi la 9 februarie, termenul de depunere a ofertelor pentru acest contract, am primit şapte propuneri de colaborare. Vom evalua ofertele şi vom desemna firma care va face documentaţia tehnico-economică. Cu această documentaţie vom propune proiectul către Compania Naţională de Investiţii, iar în cazul în care nu vor reuşi să atragem de aici finanţarea, suntem pregătiţi să finanţăm noi înşine, de la bugetul local. Obiectivul nostru este ca anul acesta să fie deschis șantierul”, a precizat primarul Ionel Fliundra.

 

 

În ultimii ani, sportul a devenit foarte important la Ghimbav, odată cu înfiinţarea ma multor cluburi sportive de diverse discipline, finanţare, în cea mai mare parte, de sponsori care au sedii şi zone de producţie în localitate. Sala de sport este utilizată de clubul de handbal din localitate şi de clubul de gimnastică şi este în mod regulat gazda unor competiţii regionale şi naţionale. În acest context, primăria îşi doreşte să modernizeze şi să extindă sala. 

 

„Cred că este cea mai folosită sală de sport din județul Brașov. Avem multe secții sportive aici, cu un număr mare de copii legitimați. Ghimbavul a devenit în ultimii ani, un pol al handbalului, de exemplu, şi vrem să susţinem asta. De asemenea, planul nostru este ca de bazinul de înot să beneficieze toți copii din Ghimbav, de la cele mai mici vârste, nu doar sportivii legitimaţi”, a spus primarul Fliundra. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.