Opt străzi din zona nouă a Ghimbavului vor fi aduse la stadiu de drum asfaltat. Alte două străzi sunt în evaluare

Primăria Ghimbav a semnat miercuri cu firma Consal contractul de execuție a lucrărilor pentru modernizarea a opt străzi din cartierul Florilor din Ghimbav.  Proiectul, cu o valoare de 6,7 milioane de lei, prevede amenajarea completă a straturilor, de la realizarea fundațiilor, la asfaltare și amenajarea trotuarelor.  În acest moment, arterele sunt drumuri de pământ, iar locuitorii elegantului cartier Florilor merg prin mocirlă şi apă de fiecare data când plouă mai intens.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 15 luni, conform contractului, însă reprezentantul firmei Consal a anunțat  că va încerca să finalizeze chiar mai repede aceste amenajări.

„Topometriştii sunt deja pe teren şi fac măsurători, noi facem acum scrisorile de garantare necesare, iar Primăria trebuie să își desemneze dirigintele de șantier. Sperăm ca de la 1 martie, dacă şi vreme ne ajută, să începem lucrările propriu-zise. Mă bazez pe experiența noastră şi sper ca undeva, la sfârşitul anului 2021 să ne putem plimba pe jos, pe aceste străzi, fără să ne mai murdărim până la genunchi”, a spus Nagy Laszlo, reprezentantul constructorului. 

Lista celor opt străzi incluse în proeict: 

  • str. Freziei,
  • str. Iasomiei,
  • str. Zorelelor,
  • str. Garoafei,
  • str. Hortensiei,
  • str. Margaretei
  • str. Lalelei. 

Urmează alte două străzi 

Pe lângă aceste opt străzi, tot în acest an vor şi modernizate alte două din acelaşi cartier, respectiv strada Genţianei şi o parte din str. Zambilei, care au împreună 1,1 kilometri. Licitaţia pentru desemnarea unui constructor este în desfăşurare, contractul având o valoare de 5,6 milioane lei. Lucrările în această zonă se vor desfăşura pe parcursul a opt luni.

„Vorbim despre un cartier nou, care s-a dezvoltat rapid în Ghimbav, însă străzile nu au menţinut acelaşi ritm. Proiectul de modernizare a străzilor a pornit din 2018, când în calitate de viceprimar am deţinut pentru o perioadă şi atribuţiile de primar, însă au existat apoi unele blocaje. Mă bucur însă că suntem în această etapă în care pentru primele opt străzi am desemnat constructorul, iar pentru celelalte două, vom atribui în curând contractul. Avem în continuare, în lucru, caietele de sarcini pentru Studiile de fezabilitate ce vizează modernizarea altor străzi- integral sau în parte, din acest cartier, precum şi a unor străzi din zonele Transilana 1 şi 2, care la fel, nu au văzut de multă vreme sau chiar niciodată asfalt”, a declarat primarul oraşului Ghimbav, Ionel Fliundra.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.