Predealul vrea să aducă transportul metropolitan în oraș. Zărneștiul se mai gândește

RATBV ar putea introduce în primăvară linia metropolitană Brașov – Predeal, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Brașov Todorică Șerban (care este și coordonator al grupului de lucru care pregătește Planul de mobilitate în județul Brașov) anunțând joi, într-o conferință de presă, că autoritățile locale din Predeal au început demersurile în acest sens.

„Am discutat cu primarul Predealului acest subiect. Mi-a spus că în aproximativ două săptămâni se vor aproba hotărârile de Consiliu Local necesare. Eu cred că de la 1 martie poate deveni operațională această linie”, a declarat vicepreședintele CJ Brașov. 

Reamintim că orașul Predeal este membru al Asociației Metropolitane de Transport, dar înființarea liniei RATBV Brașov – Predeal nu a fost posibilă din cauza problemelor administrative ale orașului, care mult timp nu a avut primar, viceprimar și nici consiliu local. 

Două variante luate în calcul de Primăria Zărnești

Dacă Predealul este decis să aducă transportul metropolitan în oraș, Zărneștiul se mai gândește. De altfel, Șerban Todorică a anunțat că Primăria Zărnești a optat pentru includerea cursei Brașov – Zărnești într-un lot de trasee ce urmează a fi scoase la licitație de Consiliul Județean, ceea ce înseamnă că la Zărnești nu vor mai ajunge autobuzele RATBV. „Traseul Brașov – Zărnești, dar și cele din zona Bran – Moieciu ar urma să fie scoase la licitația în lotul din care fac parte și traseele din zona Victoria. În acest mod, această grupă de trasee devine interesantă pentru operatori”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Brașov. 

De cealaltă parte, primarul Zărneștiului, Alexandru Igrișan a declarat că nu a fost luată o decizie în ceea ce privește transportul public de călători pe traseul Brașov – Zărnești. „Avem varianta includerii rutei Zărnești – Brașov în licitația Consiliului Județean Brașov, dar avem și varianta liniei metropolitane RATBV, care implică unele costuri de la bugetul local. Noi vom analiza ambele variante, pentru că vrem să asigurăm cele mai bune condiții de transport cetățenilor”, a explicat Igrișan.

Nu în ultimul rând, edilul din Zărnești a amintit că localitatea este de la Zărnești la Brașov se poate ajunge și cu trenul. 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Predealul vrea să aducă transportul metropolitan în oraș. Zărneștiul se mai gândește – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.