Propunerea liberalilor brașoveni: biroul „consilierului de cartier” din Tractorul să devină sală de clasă a Grădiniței nr. 35. În consiliul local, subiectul a fost politizat de conducerea Primăriei

Folosit mulți ani de PNL Brașov drept birou al „consilierului de cartier”, spațiul de pe strada Bronzului nr. 5 (aflat în proprietatea municipiului Brașov) din cartierul brașovean Tractorul a fost predat zilele trecute de chiriaș către SC RIAL SRL (firmă aflată în subordinea Consiliului Local Brașov). Anunțul a fost făcut miercuri, într-o conferință de presă de fostul consilier local PNL de Tractorul, Adrian Oprică, dar și de Radu Paul, actualul ales liberal care are arondat acest cartier. 

Adrian Oprică a anunțat că spațiul de pe strada Bronzului era închiriat pe numele lui, iar cererea prin care solicită rezilierea contractului de închiriere a fost depus la SC RIAL SRL în 23 februarie. 

„Am discutat cu actualul actualul consilier local liberal care se ocupă de cartierul, Radu Paul, iar propunerea noastră este ca acest spațiu să fie dat în folosința Grădiniței nr. 35, pentru amenajarea unul spațiu educațional”, a declarat Oprică.

La rândul său, Radu Paul a menționat că pe lângă pe lângă spațiul de pe strada Bronzului nr. 5, a mai fost identificate încă două în cartier, administrate tot de RIAL SRL. ACele spații, la fel, ar putea fi date în administrare Grădiniței nr. 5.

„Având în vedere că în ultimii ani, cartierul s-a extins foarte mult, cererea de locuri în grădinițe a crescut foarte mult. Problema s-a acutizat în această perioadă, din cauza măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Cred că prim amenajarea celor trei spații către Grădinița nr. 35, capacitatea acesteia va crește cu aproximativ 50 de locuri”, a declarat Radu Paul. 

 

Radu Paul menționat că va discuta cu colegii liberali din Deliberativul local acest subiect, iar dacă aceștia vor fi de acord, va fi pregătit un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care cele trei spații să fie date în folosința grădiniței amintite. 

În Consiliul Local, propunerea s-a transformat într-o „răfuială” politică

Propunerea privind darea în folosința grădiniței celor trei spații din Tractorul a fost prezentată de Radu Paul și în ședința de plen a Consiliului Local Brașov de miercuri. Dar primarul Allen Coliban și viceprimarul Flavia Boghiu au folosit această temă pentru a se mai „răfui” puțin cu Adrian Oprică. Atât primarul Brașovului, Allen Coliban, cât și viceprimarul Flavia Boghiu  au spus că spațiul de pe Bronzului ar fi trebuit predat imediat după alegeri de consilierul local Adrian Oprică, având în vedere că acesta și-a pierdut mandatul.

„Orice propunere de amenajare trebuie să treacă prin Direcția Tehnică. Înainte de a bate la ușa grădiniței și să-i întrebăm daca au nevoie de spații, trebuie să asigurăm că acestea sunt propice. Apreciez faptul că domnul fost consilier renunță la spațiu după șase  luni de la pierderea mandatului. Cred că este un gest de normalitate. Cred că încearcă să ascundă aceste șase luni de întârziere sub o intenție lăudabilă”, a declarat primarul. 

Totodată, Flavia Boghiu a aruncat „săgeată” către Radu Paul, afirmând: „Nu înțeleg care este rolul dumneavoastră în această tranzacție. Probabil că nu sunteți la curent cu modul în care se atribuie spații”. 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Propunerea liberalilor brașoveni: biroul „consilierului de cartier” din Tractorul să devină sală de clasă a Grădiniței nr. 35. În consiliul local, subiectul a fost politizat de conducerea Primăriei – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.