Restaurante „verzi”, școli „galbene” la Ghimbav. Incidența infectărilor în oraș a scăzut la 1,05, prea mare pentru revenirea la școală a tuturor copiilor

După o lungă perioadă, orașul Ghimbav a ieșit din scenariul roșu de coronavirus, lucru stabilit ieri, printr-o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care a constatat scăderii ratei de incidență cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 în oraș. De asemenea, comitetul a decis că în Ghimbav se aplică măsurile   pentru rata de incidență la nivelul orașului, comunicată de Direcția de Sănătate Publică .

Astfel, în 25 februarie, în Ghimbav incidența era de 1,05 cazuri la 1.000 de locuitori, adică sub 1,5 cazuri la mia de locuitori, astfel că se aplică „scenariul verde” în cazul restaurantelor (acestea pot funcționa la 50% sin capacitate). De asemenea, pot funcționa sălile de jocuri de noroc, instituțiile culturale (cu unele restricții).

În schimb, școlile nu pot funcționa în „scenariul verde”, care presupune că toți copii pot merge la școală. Conform legislației, școlile funcționează în „scenariul verde” dacă incidența în localitate este mai mică de un caz la mia de locuitori. Cum în Ghimbav incidența nu a scăzut sub acest prag, unitățile de învățământ vor funcționa conform „scenariului galben”: sunt deschise grădinițele, merg la școală elevii din ciclul primar și cei din clasele terminale.  

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.