Semnal de alarmă tras de secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon: „Tragem de un buget care nu există (…) Sport de performanță nu se poate face fără o bază financiară solidă”

Râșnovul va găzdui și în acest an, între 18 și 20 februarie, etape de Cupă Mondială de sărituri cu schiurile. Vor fi patru etape, dintre care două pentru fete, una pentru băieți și, în premieră, una pentru echipe mixt. Detaliile referitoare la această competiție au fost prezentate marți, la Brașov, într-o conferință de presă, vorbitorii, adică  Puiu Gaspar (secretarul general al Federației Române de Schi și Biatlon), Adrian Veștea (președintele Consiliului Județean Brașov) și  Liviu Butnariu (primarul Râșnovului)  afirmând că  o competiție importantă pentru România.  

Cu toate acestea, secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon, a menționat că „anul acesta «tragem» de un buget care nu există. Ministerul Tineretului și Sporturilor, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, dar și Primăria Râșnov, precum și noi, Federația Română de Schi am făcut eforturi pentru a organiza aceste competiții. Le vom organiza la cel mai înalt nivel, sperând că în cel mai scurt timp vom primi și banii de care avem foarte mare nevoie”. 

De asemenea, el a avertizat că „sport de performanță nu se poate face fără o bază financiară solidă”. Cu toate acestea, el s-a declarat optimist în ceea ce privește șansele României să trimită mai mulți săritori la Olimpiada de Iarnă de anul viitor.

„Sperăm ca cel cel puțin două fete și doi băieți din România să participe la Olimpiada de iarnă din 2022”, a mai spus Gaspar. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.