FOTO. Studiul de Fezabilitate pentru viitorul Spital Regional este pe ultima sută de metri. Primarul Coliban: „Varianta de lucru este cea cu 912 paturi de spitalizare continuă”

Studiul de fezabilitate pentru Spitalul Regional Brașov a ajuns la faza finală, a stabilirii a detaliilor pentru scenariile tehnice și a detaliilor din devizul general, a anunţat primarul Allen Coliban. S-a făcut o evaluare a echipamentelor existente la nivelul spitalelor din Brașov, s-a elaborat lista de echipamente necesare pe fiecare specialitate, iar consultanții au făcut o cercetare de piață, astfel încât echipamentele prevăzute pentru acest spital să fie la cel mai înalt nivel. Toate aceste date au fost stabilite luând în calcul toate cele trei posibile scenarii tehnice, susţine Coliban.

După discuțiile și cu reprezentanții primăriei, experții au stabilit modul în care va fi structurat, din punct de vedere constructiv, acest spital. S-a stabilit, pe cele 3 scenarii, poziționarea clădirii, structura pe etaje și amplasarea secțiilor, amplasarea și numărul locurilor de parcare etc, pentru a se putea face calcule financiare cât mai detaliate.

,,La ora actuală, varianta de lucru este cea care ia în calcul 912 paturi pentru tratament de urgență și 56 de paturi pentru tratament de zi, în total 968 de paturi, în prima etapă. La sfârșitul acestei luni vom prezenta, în spațiul public, conceptul, atât arhitectural, cât și structura pe fiecare secție, inclusiv datele financiare ale acestui proiect”, a precizat primarul.

În ceea ce privește avizele necesare, este în lucru documentația pentru avizul de mediu și continuă discuțiile cu Autoritatea aeronautică civilă, pentru stabilirea înălțimii optime a clădirilor și a locației heliportului.

Studiul de fezabilitate este realizat de consorțiul de firme selectat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), format din firmele PricewaterhouseCoopers (PwC), International Consulting Engineering SA (BTY), Clifford Chance LLP și Clifford Chance Badea SPRL, un consorțiu cu experiență în construcția a 40 de spitale, în toată lumea. În paralel, Municipalitatea a demarat discuțiile pentru extinderea suprafeței de teren alocată spitalului cu încă 6,45 de hectare. Terenul se află în proprietatea municipiului, dar trebuie schimbată destinația acestuia. Această suprafață se adaugă celor 8.2 hectare alocate deja pentru proiectul spitalului.

 

1 Trackback / Pingback

  1. FOTO. Studiul de Fezabilitate pentru viitorul Spital Regional este pe ultima sută de metri. Primarul Coliban: „Varianta de lucru este cea cu 912 paturi de spitalizare continuă” – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.