FOTO&VIDEO. Cinci arbori doborâți în municipiul Brașov, după cea mai puternică ninsoare din ultimii ani. În Poiană nu a mai nins atât de mult de 10 ani

Iarna a pus stăpânire și pe municipiul Brașov, stratul de zăpadă ajungând în Valea Cetății la 30 de centimetri.  În Poiană a nins în continuu în ultimele 24 de ore, astfel că stratul nou de zăpadă a ajuns la peste 60 de cm, fiind după unii rezidenți din Poiană, cea mai abundentă ninsoare din ultimii 10 ani.  

Ninsorile abundente și zăpada umedă au creat și probleme, astfel încât municipalitate a fost nevoită să intervină în mai multe situații când, din cauza zăpezii grele, 5 copaci s-au prăbușit pe domeniul public, pe străzile Nisipului de Sus, Calea București, drumul spre Poiana Brașov, Carpaților și pe b-dul Saturn.

Din punct de vedre al deszăpezirii, din cauza ninsorii continue, în Poiana Brașov și pe drumul de Poiană s-a acționat non-stop cu 6 utilaje. Tot de ieri, 45 de utilaje ale firmei de deszăpezire, Comprest, au acționat pe străzile Brașovului, astfel încât circulația, în această dimineață, se desfășoară, pe străzile principale și bulevarde, în condiții bune.

În timpul nopții, activitatea de deszăpezire a vizat străzile principale, după care, în cursul acestei dimineți, s-a intrat pe cele secundare și cele din interiorul cartierelor.

În ultimele 24 de ore s-au utilizat aproximativ 260 de tone de material antiderapant, stocul operatorului fiind acum de aproximativ 1550 de tone. Săptămânal se face reaprovizionarea cu material antiderapant, astfel încât stocurile să fie suficiente, indiferent de cantitățile de zăpadă căzute.

Cetățenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratul Comprest, la numărul de telefon 0268-416495.

În cazul în care solicitările lor nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru la dispeceratul Primăriei Brașov, tel. 0268-405000, sau direct la Serviciului Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov – tel. 0268 416550, tasta 9, int. 127, 253, 254, email: salubrizare@brasovcity.ro.

Etapele desfășurării acțiunilor de deszăpezire:
-etapa 1: arterele principale, unitățile medicale, unitățile de învățământ, instituțiile de intervenție, străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun;
-etapa 2: străzile de legătură cu arterele principale;
-etapa 3: străduțele din interiorul cartierelor.

Având în vedere specificul anumitor zone în pantă, cum ar fi cartierul Șchei, activitatea de deszăpezire se face, și aici, în prima și a doua etapă.

Activitatea de deszăpezire pe toate arterele de circulație din municipiul Brașov este asigurată de către Comprest SA, cu excepția tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei, unde deszăpezirea este asigurată de CNAIR.

    

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.