Simulare Evaluare Națională 2021. Modele de subiecte la română pentru simularea Evaluării Naționale, care începe luni

Elevii de clasa a opta susțin luni proba la limba și literatura română de la simularea examenului de evaluare națională 2021. Simularea începe la ora 09.00, moment din care elevii vor avea două ore pentru a rezolva subiectele la română la simulare evaluare națională 2021. În mai multe localități din țară aflate în carantină nu se vor organiza simulările, urmând ca acestea să fie organizate local, ulterior.

Potrivit datelor ministerului educației de vineri, 26 martie, 129 de localități aveau rata de infectare de peste 6 la mia de locuitori. Nu toate acestea se află însă în carantină, principalul exemplu fiind municipiul București. Amintim că elevii care locuiesc în localități carantinate din județul Ilfov dar învață în Capitală pot participa la simulările evaluării naționale 2021 .

În cazul localităților carantinate, ministrul Educației a anunțat că pot fi organizate de către inspectorat simulări ale evaluării naționale și bacalaureatului 2021 până pe 15 mai, după ieșirea din carantină.
 
Amintim că subiectele la română la simularea evaluării naționale 2021 sunt în premieră unele după modelul testelor PISA, după o programă nouă, constând în teste cu 10 pagini care trebuie completate în două ore. 
 
Simulare Evaluare Națională 2021 – De știut despre proba la limba română:  
  • Este prima generație care studiază după o programă nouă, cu examen nou. Este vorba de prima generație care a intrat la școală în clasa pregătitoare.
  • Programa modificată pentru materia de clasa a opta aferentă examenului de evaluare națională 2021, inspirată de testele internaționale, a fost publicată în 19 martie 2020
  • Primul model de subiecte pe acest nou tipar de examen au fost publicate în vara anului trecut, însă el a fost contestat ca fiind prea dificil, iar în noiembrie 2020 a fost publicat unul nou
  • Testul are 10 pagini, care trebuie completate în două ore
  • Ca urmare a pandemiei, pe 5 februarie a apărut o programă adaptată, iar pe 22 februarie a fost publicat primul test de antrenament. 

Simulare Evaluare Națională 2021 – română Modele de subiecte 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Simulare Evaluare Națională 2021. Modele de subiecte la română pentru simularea Evaluării Naționale, care începe luni – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.