4 scenarii pentru accesul spectatorilor la concerte şi spectacole

Cum vor fi reluate spectacolele și concertele în România? Ministerul Culturii are patru scenarii pentru a permite accesul spectatorilor, potrivit ministrului Bogdan Gheorghiu.
Ministrul Culturii a declarat, la B1 TV, că va înainta un set de propuneri conform cărora accesul la evenimente să poată fi permis în baza a patru scenarii:
  • prezentarea unei dovezi de vaccinare anti-COVID-19;
  • prezentarea unui test negativ efectuat cu maximum 48 de ore înainte;
  • prezentarea unui document medical care să ateste imunizarea conferită de trecerea boală; testare rapidă înainte de evenimentul respectiv, situație care se aplică persoanelor care nu se încadrează în celelalte trei variante.
Întrebat cum ar putea să arate sezonul cultural în 2021, având în vedere datele disponibile la acest moment, ministrul Culturii a declarat: 
„În momentul de față, după cum anunța și domnul premier Florin Cîțu, s-au creat mai multe grupuri interministeriale, pe diferite segmente, iar scopul acestor grupuri de lucru este să avem niște norme clare care să ofere predictibilitate după termenul înaintat de premier, cel de 1 iunie, pentru ca organizatorii de evenimente, cei din HoReCa să poată avea un plan A și un eventual plan B în cazul înrăutățirii cifrelor, tocmai pentru că, fără predictibilitate, nimeni nu își poate face niște planuri, atât organizatoric, cât și financiar”.
 
Chestionat dacă ar putea fi luate în calcul și măsuri pentru a facilita vaccinarea anti-COVID-19 a artiștilor, Bogdan Gheorghiu a susținut că au fost făcute solicitări în acest sens către Ministerul Sănătății, Ministerul Culturii cerând ca artiștii să fie incluși în etapa a doua de vaccinare.
 
„Din păcate, doar cei din instituțiile subordonate ministerelor au intrat în această etapă, dar nu pe linie profesională, ci pe linie administrativă, pentru că a fost un alt capitol unde s-a precizat acest lucru. În schimb, am obținut promisiunea că în prima fază a etapei a treia de vaccinare sunt incluși artiștii. Încercăm să facem demersuri pe toate planurile. Oricum, eu sunt adeptul ideii de a căuta soluții – avem nevoie și de soluții, nu doar de restricții. Nu trebuie să spunem `nu` doar pentru că e mai simplu. Actualul grup de lucru să știți că acoperă, eu zic, toată paleta celor interesați de aceste domenii”, a spus Gheorghiu.
 

1 Trackback / Pingback

  1. 4 scenarii pentru accesul spectatorilor la concerte şi spectacole – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.