Ar putea fi obligatorie în România vaccinarea anti-COVID, după decizia CEDO? / Ce spune coordonatorul campaniei de vaccinare

Autoritățile din România nu iau în calcul ca vaccinarea împotriva COVID-19 să fie obligatorie. Este răspunsul coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, întrebat despre decizia Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) potrivit căreia vaccinarea obligatorie este legală și ar putea fi necesară în societățile democratice.
 
Autoritățile din România iau în calcul ca vaccinarea să fie obligatorie, în campania de vaccinare anti-COVID, dată fiind decizia CEDO?
  • „Nu este cazul în România. Nici nu a fost pus în discuție acest aspect vreodată. Vaccinarea este voluntară și gratuită și se face cu vaccinuri autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, joi, într-o conferință de presă.
 
„Măsurile ar putea fi privite ca fiind <necesare într-o societate democratică>”, au scris judecătorii CEDO în motivarea deciziei.
 
Deși hotărârea nu este direct legată de vaccinarea împotriva COVID-19, experții cred că ea ar putea avea implicații în ceea ce privește campaniile de vaccinare anti-Covid, în special pentru cei care refuză să se vaccineze. Decizia „consolidează posibilitatea vaccinării obligatorii sub condițiile actualei pandemii de COVID-19”, a declarat pentru agenția AFP Nicolas Hervieu, un jurist specializat în deciziile CEDO. 

1 Trackback / Pingback

  1. Ar putea fi obligatorie în România vaccinarea anti-COVID, după decizia CEDO? / Ce spune coordonatorul campaniei de vaccinare – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.