Bodul vrea să evite „criza ulițelor” din noile zone rezidențiale. Primăria a lansat campania „Donează strada”

După ce în multe localități, în noile zone rezidențiale nu au putut fi amenajate străzile (care mulți ani au rămas la stadiul de ulițe) pentru că terenurile nu au fost cedate de proprietari, Primăria Bod crede că a găsit o soluție ca acest lucru să nu se întâmple în comună. 

Astfel, joi, într-o conferință de presă, viceprimarul comunei, Bogdan Pleșa, a anunțat că în comună se va desfășura campania „Donează strada”, prin care proprietarii sunt rugați să doneze autorităților locale terenurile pe care urmează a se realiza străzile. 

Campania se va derula atât în mediul online, pe site-ul Primăriei și rețelele de socializare, dar se vor distribui și pliante în zonele în care nu a fost rezolvată încă situația juridică a arterelor rutiere.  

„Donația terenului se poate face printr-un act notarial, iar după ce această etapă este finalizată,  documentația poate fi depusă la Primărie. E nevoie de aceste acte pentru a putea realiza investiții în infrastructura rutieră”, a declarat viceprimarul. 

Bogdan Pleșa a precizat că în acest moment, sunt aprobate mai multe Planuri Urbanistice Zonale ce vizează proiecte imobiliare.

„Sunt zone de de dezvoltare spre Sânpetru sau Hărman. Acolo nu sunt cedate toate cotele de drum”, a menționat reprezentantul Primăriei Bod. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.