Comăna a intrat în carantină. Ordinul DSU a fost trimis la 21.40, iar măsura s-a aplicat începând cu ora 22.00

Departamentul pentru Situații de Urgență a intrat în carantină începând din 6 aprilie, ora 22.00, după ce ordinul privind instituirea acestei măsuri a fost transmis de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) marți seara, în jurul orei 21.40. Conform documentului amintit, perioada de carantinare este de 14 zile, până în 20 aprilie, ora 22.00. 

Carantina a fost instituită de DSU în urma unei analize a Direcției de Sănătate Publică, care a recomandat tot în 6 aprilie măsura și tot în aceeași zi a fost aprobată de Institutul Național de Sănătate Publică, dar și a unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov. 

Printre altele, până în 20 aprilie, ora 22.00, locuitorii comunei Comăna vor mai putea circula doar pentru motive justificate și să aibă asupra lor legitimația de serviciu sau o adeverință de la angajatori sau o declarație pe proprie răspundere. De asemenea, în perioada carantinei sunt permise unele evenimente, cum sunt înmormântările sau cununiile, dar cu maxim 8 participanți. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.