Din 4 mai, în județul Brașov începe vaccinarea prin medicii de familie. Se va folosi vaccinul Johnson&Johnson

După Paști, în județul Brașov începe campania de vaccinare cu vaccinul Janssen (Johnson&Johnson), care nu necesită condiții speciale de depozitare și se aplică într-o singură doză. De altfel, miercuri, directorul Direcției de Sănătate Publică Brașov, dr. Andrea Neculau, a anunțat că în Brașov a ajuns deja primul lot de vaccinuri, iar în scurt timp va fi făcută o altă livrare. 

Până miercuri, reprezentanta DSP Brașov a anunțat că și-au exprimat intenția de vaccina pacienții pe care îi au pe liste 74 de medici de familie.

„Sunt în curs lucrări și proceduri pentru operaționalizarea cabinetelor în vederea începerii vaccinării în aceste spații, de asemenea se instruiește personalul și se întocmesc liste cu cei care doresc să se vaccineze”, a declarat dr. Neculau. 

De altfel, miercuri, directorul DSP Brașov și prefectul județului, Cătălin Văsii, au mers la Lisa, pentru a vedea cum merg pregătirile la cabinetul medicului de familie din localitate, dr. Nicolae Boulescu, care lucrează de 35 de ani în comună. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.