În România – măști made in China. În Germania – măști made in România. PSD Brașov reclamă Guvernului că nu i-a susținut producătorii români în perioada pandemiei

PSD Brașov a reclamă Guvernului faptul că în ultimul an, când economia românească a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus, nu a făcut nimic pentru a-i susține pe producătorii autohtoni, oferind ca exemplu în acest sens achiziția de către stat a măștilor românești. 

„Romarm, care are un stoc de peste 3.700.000 de măşti, a reușit să vândă doar 230.000 de măști. Firmele româneşti din industria textilă, certificate să producă măşti de protecţie, nu au primit nicio comandă de la statul român pentru aceste produse, astfel că le exportă în ţări precum Germania sau Franţa”, susține președintele PSD Brașov, Marius Dunca. 

Liderul social-democraților brașoveni a mai spus că „cei de la guvernare au dat uitării produsele 100% românești. Nu vedem o campanie din partea lor, nu există o viziune. Agricultorii nu sunt sprijiniți, nici măcar acum, în plină pandemie, când e bine să ai propriile rezerve alimentare. Cum este posibil tu, ca guvern, să asiști la parastasul companiilor românești și să alegi să ajuți companii străine? Ce se întâmplă cu miile de șomeri și cu firmele care intră, zi de zi, în faliment?”. 

Conform social-democraților brașoveni, Fondul Monetar Internațional plasează România pe locul 124 în lume, în privința sprijinului acordat în pandemie firmelor și populației. Înaintea României sunt state precum Honduras, Congo, Greanada sau Kenya.