Situația epidemiologică în școli: Trend de scădere al numărului de infectări cu Covid-19 și la elevi și la profesori, în ultima săptămână

Ministerul Educației a anunțat că pe 1 aprilie erau 2.610 cazuri de elevi confirmați pozitiv cu Covid-19 și 2.171 profesori, existând o tendință de scădere a numărului de infectări în ultimele zile.

„Conform datelor transmise și asumate de către unitățile de învățământ preuniversitar și inspectoratele școlare județene, se constată o tendință de scădere a numărului de infectări cu Covid-19, atât în rândul elevilor, cât și al personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Astfel, numărul a crescut de pe 15 martie, de la 2.205, respectiv 2.031 cazuri până pe 26 martie, când a ajuns la un vârf de 2.740 de cazuri de elevi și 2.514 angajați, apoi a început să scadă, iar pe 1 aprilie a ajuns la 2.610, respectiv 2.171 cazuri de infectări.

Vezi mai jos datele și graficul pentru fiecare zi din intervalul 15.03-01.04:
 

Reamintim că secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Andreea Moldovan, declara în urmă cu două zile că aproximativ 90 de copii sunt internaţi în spitale, având COVID-19, iar cinci dintre ei sunt intubaţi.

„Nu există doar SARS-CoV-2 atunci când vorbim de forme grave, sunt, de fapt, afectări plurisistemice, ale întregului organism, pentru că este un virus care circulă în întreg organismul şi declanşează acele fenomene imunologice de care ne temem cu toţii”, a declarat dr. Andreea Moldovan. 

Dr. Andreea Moldovan: 90 de copii sunt în spital, cu COVID – 5 dintre ei, intubați în stare gravă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.