Primăria Brașov propune ca facilitățile fiscale instituite de administrația Scripcaru să continue

Braşovenii vor beneficia și în 2022 de o serie de facilităţi la plata impozitelor locale. Potrivit proiectului de hotărâre care va fi dezbătut de Consiliul Local în şedinţa de mâine, vor fi scutiţi total de la plata impozitului auto, proprietarii maşinilor electrice, iar cei care deţin o maşină hibrid vor primi un discount de 95%. Scutiri de impozite primesc şi proprietarii care au investit în clădirile lor. Impozitele se vor menține la aceeași nivel ca și anul acesta, dar cu o  ajustare în plus, de 2,6%, conform evoluției inflației. Această creștere este obligatorie, conform Codului Fiscal.

Scutire totală de impozit pentru proprietarii de maşini electrice

Facilitatea acordata proprietarilor de „maşini verzi” este un sprijin instituit de mai mulţi ani la Braşov. Pe lângă aceasta, există şi altele care vor continua în acelaşi regim. De exemplu, vor fi scutiţi de impozitul auto si proprietarii de mijloace de transport utilizate exclusiv în domeniul agricol.

Alte facilităţi care vor continua şi în acest an sunt cele destinate proprietarilor de clădiri care au făcut lucrări ambiental-arhitecturale. Aceştia primesc o scutire de impozit pe o perioadă de cinci ani de la executarea intervenţiilor. Și cei care execută lucrări de eficientizare energetică a clădirii beneficiază de o reducere a impozitului cu 20%, tot pentru o perioadă de 5 ani. Nu în ultimul rând, clădirile și terenurile utilizate pentru furnizarea de servicii sociale de către organizații neguvernamentale și întreprinderi sociale ca furnizori de servicii sociale, cu excepția celor care sunt folosite pentru activități economice, sunt scutite de la plata impozitului.

Impozit cu 500% mai mare pentru cei care îşi neglijează proprietăţile

Și pentru agenții economici sunt prevăzute scutiri de impozit în anul 2022. Pentru ca aceștia să beneficieze de aceste facilități, executivul va iniția, în următoarele luni, o schemă de minimis în conformitate cu legislația în domeniul ajutorului de stat, astfel încât cei care vor investi în Brașov și vor crea locuri de muncă să beneficieze de scutire de impozit.

La polul opus, cei care îşi lasă proprietăţile neîngrijite riscă să plătească impozite de cinci ori mai mari. Mai exact, se propune majorarea cu până la 500% a impozitului pentru clădirile și terenurile neîngrijite situate în intravilanul Municipiului Brașov. De asemenea, începând cu al treilea an, se aprobă majorarea cu până la 500%, a impozitului pentru terenul agricol neîngrijit timp de doi ani consecutivi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.