Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Brașov renunță la un Computer Tomograf. Conducerea unității a anunțat alte priorități

Anunțată încă de anul trecut, în primă pandemie, preluarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase de către Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie s-ar putea face anul acesta. De altfel, având în vedere această preluare, conducerea Spitalului de Infecțioase a renunțat la achiziția unui Computer Tomograf, prevăzut inițial în planul de dezvoltare a unității, document care va fi supus aprobării Consiliului Județean Brașov în ședința de din această săptămână. Dispozitivul medical ar fi urmat să fie achiziționat de unitatea medicală printr-un program derulat de Ministerul Sănătății. 

Conform proiectului de hotărâre, renunțarea la computerul tomograf se face în condițiile în care Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie are deja în dotare un computer tomograf. 

 „Infecțioasele” fără autorizație ISU și o toaletă la 8 saloane pentru copii

În proiectul de hotărâre privind modificarea planului de dezvoltare a spitalului se arată că în acest moment unitatea nu are autorizație ISU (protecție la incendiu), iar Compartimentul de Terapie Intensivă are 5 paturi și funcționeză în  baza unei  autorizație temporare emisă de Direcția de Sănătate Publică Brașov. 

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase  funcționează ca și spital Covid-19 de faza I cu 74 de paturi, în saloane supraaglomerate, cu 3-4 mp /pat. În documentația depusă de conducerea unității sanitare la Consiliul Județean Brașov se arată că majoritatea saloanelor nu au grup sanitar propriu. Secția de copii funcționează pe acelaşi palier, la etaj, cu adulții, într-o zonă recent igienizată dar cu 8 saloane și un singur grup sanitar (un WC și un duş). Clădirea nu are lift fapt ce nu permite cazarea pacienţilor greu transportabili la etaj.

De altfel, realizarea lucrărilor necesare obținerii autorizației ISU și cele necesare îmbunătățirii condițiilor de cazare a pacienților sunt principalele obiective ale planului de dezvoltare a unități pentru acest an. 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Brașov renunță un Computer Tomograf. Conducerea unității a anunțat alte priorități – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.