Un centru de vaccinare anti-COVID se pregătește la Ghimbav

După 15 aprilie ar putea deveni functional un nou centru de vaccinare în județul Brașov, la Ghimbav. Centrul a fost solicitat expres de primarul orașului, Ionel Fliundra, în contextul în care localitatea a avut până acum unele probleme cu cifrele ridicate de incidență, iar cetățenii au fost nevoiți să meargă la alte centre pentru a beneficia de vaccin.  

 

Din discuțiile purtate până acum, Primăria Ghimbav are la dispoziție un spațiu în zona în centrală a localității, la sala veche de sport a școlii, unde se pot organiza cel mai simplu fluxurile care să respecte toate normele.

„Pentru a putea amenaja acest centru ne-am consultat cu reprezentanții autorităților sanitare brașovene, dar și cu alte primării și nu cred că va fi o problemă obținerea acordului de la Direcția de Sănătate Publică. Spațiul este suficient de mare și există două uși, ceea ce permite organizarea eficientă a fluxurilor de persoane”, a explicat Ionel Fliundra.

În următoarele zile, administrația locală va face și achizițiile necesare pentru operaționalizarea centrului de vaccinare, iar pentru serviciile medicale propriu-zise, se va apela la medicii de familie din Ghimbav.

Primăria Ghimbav a solicitat încă din luna februarie la Direcția de Sănătate Publică, o echipă mobilă de vaccinare, care să se ocupe, cu prioritate, de imunizarea persoanelor vârstnice. Ulterior, din cauza creșterii cazurilor positive de SARS-CoV-2, primarul a solicitat un centru chiar în localiate.

DSP și Instituția Prefectului și-au arătat deschiderea față de această propunere. Prefectul Cătălin Văsii a declarant că așteaptă documentația necesară, din partea Primăriei Ghimbav, iar șansele de deschidere a centrului în această lună sunt mari, mai ales că a văzut „deschidere din partea autorităţilor locale şi a medicilor de aici”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.