Un nou audit anunțat de Primăria Brașov: la RATBV va fi analizată eficiența și performanța

După auditul anunțat încă de anul trecut la Primăria Brașov (despre care nu a mai amintit nimic în ultima vreme) primarul Allen Coliban a anunțat marți că în perioada următoare se va face un audit al eficienței și performanței operatorului local de transport, RATBV. 

Astfel, în timpul dezbaterii publice a bugetului local al municipiului Brașov, Coliban a afirmat că în acest moment, costul unui kilometru de transport cu autobuzul este de 9,4 lei/km, iar diferența dintre costul transportului în comun și prețul plătit de călători este suportat de la bugetul local. 

„În municipiul Brașov, transportul în comun este subvenționat în procent de aproximativ 75%. Anul trecut, subvenția pentru transportul în comun a fost de 60 milioane de lei”, a declarat Coliban. 

Dacă în urma acestui audit se va ajunge la concluzia că poate fi redus costul per kilometru, primarul Brașovului a anunțat că „vom avea și o marjă ce ne va permite o reanalizare a prețurilor”. 

În prezent, costul unei călătorii de 2,5 lei (o călătorie este valabilă 50 de minute), iar reanalizarea despre care a vorbit primarul se referă la reducerea tarifului. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.