2.000 de persoane sunt așteptate să se vaccineze în acest weekend la aeroport. Ele vor putea vedea „pe viu” terminalul și vor pleca acasă cu o „diplomă de vaccinat”

Consiliul Județean Brașov vine cu o idee inedită pentru a impulsiona imunizarea împotriva SARS-COV-2: organizează un maraton de vaccinare, în zilele de sâmbătă şi duminică chiar pe amplasamentul viitorului Aeroport Internaţional de la Braşov, aflat acum într-un stadiu avansat în ceea ce privește construcţia terminalului şi a zonelor adiacente. Vizitatorii se pot vaccina atât din mașină, într-o acțiune de tip drive-thru, dar și de la un punct fix, amenajat în terminalul aeroportului. 

 Evenimentul se va desfăşura, ca şi în alte etape similar, cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică, instituţia anunțând, prin directorul său, dr. Andrea Neculau, că va pune la dispoziţie 2.000 de doze de vaccin produs de Pfizer. Practic, dacă acestea vor fi utilizate integral, maratonul de vaccinare de la Ghimbav ar stabili un adevărat record, dublând numărul zilnic de imunizări – 544, înregistrat duminica trecută la Modarom.

„Împreună, am considerat că ar trebui să organizăm mai multe strategii de vaccinare la nivelul județului Brașov. Unele s-au desfășurat în municipiul, altele în județ. Acum, având în vedere că brașovenii sunt foarte interesați de evoluția lucrărilor la aeroport, am considerat că este util un eveniment de tip drive-thru. În acest sens, noi, Prefectura Brașov, Direcția de Sănătate Publică Brașov și Primăria Brașov am pregătit acest eveniment, fiecare preluând unele atribuții. Avem mai multe materiale personalizate, care vor fi primite de către cei care se vor vaccina la aeroport. Avem chiar și o diplomă, un bilet, pentru fiecare persoană care se vaccinează”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov,  Adrian Veștea.

 Două linii RATBV pentru aeroport 

 Pe pista aeroportului va exista un centru tip drive”, iar în incinta terminalului va fi organizat un punct fix de vaccinare. Evenimentul de la aeroport va fi sprijinit şi de Primăria Braşov şi RATBV, operatorul de transport public urmând să asigure deplasarea doritorilor, din oraş, până la Ghimbav. Transportul se va face prin prelungirea temporară, peste weekend, a traseului liniei 28. Autobuzele vor pleca de la capătul de linie din Livada Poştei din 40 în 40 de minute. În plus, din gara Braşov spre aeroport vor exista microbuze care vor circula din 30 în 30 de minute. „Pe lângă drive-thru, va exista un punct fix de vaccinare în Terminal, astfel că brașovenii vor avea ocazia de a vedea aeroportul «prin gaura cheii»”, a declarat viceprimarul Braşovului, Flavia Boghiu.

30% dintre brașoveni, imunizați cu ajutorul vaccinului 

De vaccinarea propriu-zisă se va ocupa o echipă coordonată de dr. Tiberiu Dinu, de la centrele din Codlea. Alături de el vor fi şi alţi cinci medici, asistente dar şi 40 de voluntari de la Facultatea de Medicină de la Universitatea Transilvania, după cum a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr. Andrea Neculau.

În prezent, judeţul Braşov se află pe locul 4 în România, din punct de vedere al vaccinării populaţiei, având 30% dintre cetăţenii din categoriile eligibile deja vaccinaţi. Din punct de vedere al numărului de angajaţi vaccinaţi prin intermediul operatorilor economici, judeţul Braşov este primul în România..

„Asta înseamnă că vaccinăm bine, dar și faptul că populația a înțeles că ca în acest mod vom scăpa de pandemie”, a mai spus dr. Andrea Neculau. 230.000 de persoane din judeţul nostru au făcut cel puțin o doză de vaccin, din care 95.000 au făcut și rapelul. „Obiectivul meu era să avem cel minim 200.000 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză”, a declarat dr. Neculau.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.