Brașovenii pot scăpa în acest sâmbătă și duminică de deșeurile electrice și electronice. În municipiul Brașov vor fi amenajate puncte de colectare, iar obiectele mari vor fi luate de acasă

Asociația ECOTIC, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov şi Eco Civica Center, organizează în 15 și 16 mai o nouă campanie pentru locuitorii din Brașov, dedicată colectării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Pentru cetățenii care scapă de electricele și electronicele inutile, organizatorii au pregătit și premii. 

Oamenii pot solicita preluarea gratuită de acasă a deșeurilor voluminoase (minim 20 kg deșeuri electrice/frigider/aragaz/TV/mașină de spălat, uscătoare de rufe etc.) pe baza programării la numărul de telefon 0742 400 404 (apelabil de luni până duminică, între orele 9.00 – 18.00) sau la email-ul comenzi@ecocivicacenter.ro. 

De asemenea, deșeurile pot fi predate la unul  dintre cele 16 puncte de colectare ce vor fi amenajate în oraș. Programul punctelor de colectare este între  orele 10:00 și 17:00.

Lista punctelor de colectare: 

Nr Amplasament punct provizoriu de colectare
1 Livada Poştei – în parcare, lângă Biblioteca Județeană
2 Astra – B-dul Saturn nr.32 – în fața Galeriilor Orizont
3 Bartolomeu – Str. Gospodarilor nr.3 – lângă locul de joacă
4 Calea Bucureşti – Parcul Someş
5 Centru Civic – în parcarea din faţa Sergiana Center
6 Centrul Vechi – Str. Avram Iancu intersecţia cu Str.Bisericii Române
7 Craiter – Str.Hărmanului nr.110 intersecţia cu Str. Pavilioanele CFR
8 Făget – Str. 13 Decembrie, lângă stația RAT
9 Florilor – B-dul  Alex. Vlahuță nr.10 în fața ITC
10 Griviței nr.47 – intersecția străzii Emil Racoviță, lângă locul de joacă
11 Metrom – Str. Carpaților, nr 60, obiectiv 71 (în incinta Metrom)
12 Prund – Șchei – P-ța Unirii lângă stația RAT
13 Răcădau – Parcul Trandafirilor – lângă Carrefour Magnolia
14 Tractorul – Str. Olteț nr.12  – lângă Piața Tractorul
15 Noua – Dârste – Str Prunului nr 9, lângă stația RAT
16 Stupini – Str Bârsei, lânga biserică

Vor fi și premii 

Pentru încurajarea predării corecte spre reciclare a electricelor și electronicelor uzate, fiecare locuitor care va aduce la punctele de colectare DEEE-uri va fi înscris automat la o tombolă având ca premii:2 x cuptor microunde, 2 x aspirator, 4 x fier de calcat, 4 x uscător păr, 4 x trusă de scule. Extragerea va avea loc pe 16 mai, ora 18:00, la punctul de colectare de la Livada Poștei.

Persoanele care vor solicita preluarea de la domiciliu a DEEE-urilor mari și voluminoase, de minim 40 de kg/bucata (mașină de spălat, uscător de rufe, frigider sau combină frigorifică) vor primi tichete cadou.

1 Trackback / Pingback

  1. Brașovenii pot scăpa în acest sâmbătă și duminică de deșeurile electrice și electronice. În municipiul Brașov vor fi amenajate puncte de colectare, iar obiectele mari vor fi luate de acasă – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.