Directorul DSP Brașov: în 8 mai erau ocupate 17 paturi de terapie intensivă. „Suntem cu mult sub ceea ce a fost în vârful pandemiei”

Dacă în urmă cu aproximativ cu o lună, secțiile de terapie intensivă erau pline cu pacienți cu forme grave de coronavirus, în ultimul timp, situația a început să se îmbunătățească. Același lucru s-a întâmplat și la Brașov, unde, a spus directorul DSP Brașov, dr. Andrea Neculau, sunt locuri libere „Terapie intensivă”. 

„În 8 mai, erau ocupate 17 paturi de terapie intensivă. Suntem cu mult sub ceea ce a fost în vârful pandemiei. După păcate, încă, mai sunt zilnic persoane care pierd lupta cu viața”, a spus dr. Andrea Neculau. 

De asemenea, a continuat ea, a scăzut și numărul pacienților internați în spitale, dar care nu aveau nevoie de terapie intensivă. 

„În acest moment sunt internați în jur de 200 de pacienți în spitale, la jumătate față de ce aveam în vârf pandemic”, a declarat Neculau. 

Care sunt cauzele reducerii incidenței 

Una dintre cauzele reducerii numărului de infectări din ultima perioadă este una naturală, a explicat reprezentanta DSP Brașov. „Cred că boala are și un ciclu natural. Cel puțin asta am observat în cele două valuri epidemice mari pe care le-am avut”, a declarat dr. Neculau. 

Totodată, a continuat ea, a contat și faptul că în județul nostru s-au respectat regulile:  „Cred că regulile se respectă și în continuare, ceea ce este foarte bine”.  

În reducerea incidenței a contat și faptul că elevii au fost în vacanță.

„Noi am observat o creștere a valului după redeschiderea școlilor, însă, ne întoarcem în școli în condiții de siguranță, cu cei mai mulți dintre profesori vaccinați și cu o campanie de vaccinare a elevilor eligibili”, a mai spus directorul DSP Brașov. 

Pe de altă parte, reprezentanta DSP Brașov a avertizat că boala nu a dispărut, însă, dacă se vor atinge obiectivele campaniei de vaccinare, în toamnă problemele vor fi mult mai mici. 

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Directorul DSP Brașov: în 8 mai erau ocupate 17 paturi de terapie intensivă. „Suntem cu mult sub ceea ce a fost în vârful pandemiei” – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.