FOTO&VIDEO. Junii au făcut și anul acesta spectacol în Piața Prundului din Brașov. După un an de pauză, a fost reluat obiceiul „Aruncatului în țol”

Aproximativ 100 de brașoveni au asistat vineri, în Piața Prundului, la „Aruncatul în țol”, unul dintre vechile obiceiuri ale Junilor Tineri din Brașov din Săptămâna Luminată, care anul trecut nu s-a desfășurat din cauza stării de urgență. 

Conform tradiției, după ora 17.00, junii au cântat Troparul Învierii la Crucea Căpitanului Ilie Birt.

După acest moment, junii au mers în fața Bisericii Sfântul Nicolae, unde s-au prins în Hora Junilor și fiecare dintre ei a aruncat buzduganul. După ei, au urmat „civilii”, începând cu oficialii  locali.

În trecut, primul spectator care arunca buzduganul era primarul orașului, însă, anul acesta, primul care a făcut acest lucru a fost liderul Grupului PSD din Consiliul Local, Lucian Pătrașcu, primarul Allen Coliban fiind al doilea. Apoi, buzduganul a fost aruncat și de alți spectatori de toate vârstele. 

La final a fost adus ţolul (cerga) în care, rând pe rând, toţi Junii Tineri au fost aruncați de câte trei ori spre cer. Unii dintre ei au respectat și regula nescrisă a obiceiului, bătând din palme în timp ce erau în aer. 

Din păcate, cel mai important eveniment al Junilor Tineri din Săptămâna Luminată, Parada Călare din Duminica Tomii nu se va desfășura nici în acest an, asta pentru a se evita riscul răspândirii coronavirusului. 

1 Trackback / Pingback

  1. Junii au făcut și anul acesta spectacol în Piața Prundului din Brașov - Jurnalul Bucurestiului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.