Legea s-a schimbat mai repede decât a avansat reabilitarea corpului vechi al Maternității Brașov. Spitalul nu a obținut autorizația ISU pentru clădire

Chiar dacă e „ca nou”,  corpul vechi al Maternității Brașov nu are autorizație ISU, iar acum conducerea spitalului caută o firmă care să pregătească documentația tehnică pentru ca imobilul să respecte normativele privind protecția la incendiu. Licitația pentru atribuirea contractului de servicii, cu o valoare estimată de 56.664 lei, fără TVA, a fost lansată zilele trecute, iar agenții economici interesați pot depune ofertele până în 26 mai. 

Lucrările de renovare a clădirii au început în anul 2015 și au fost încheiate în anul 2017, iar recepția la terminarea lucrărilor s-a făcut în 2018, iar recepția la finalul perioadei de garanție s-a desfășurat în 2019. Conform reprezentanților spitalului brașovean, în perioada amintită legislația a fost modificată, fiind impuse cerințe noi. 

Pentru proiect a fost obținut avizul de securitate la incendiu (care se eliberează înaintea începerii lucrărilor),  iar în baza acestuia, după ce reabilitarea a fost terminată, conducerea spitalului a depus de trei ori  documente la ISU în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu. De fiecare dată solicitarea a fost respinsă, reprezentanții spitalului brașovean precizând că acest lucru s-a întâmplat „din cauza neconcordantelor proiectelor de arhitectură cu execuția și lipsurilor identificate în documentație cât și în realizarea lucrărilor. Ca urmare proiectele necesare depunerii în vederea obținerii autorizatiei de securitate la incendiu (detecție incendiu, instalații electrice, desfumare, instalații sanitare, proiect paratrăsnet, HVAC, etc) nu sunt pe arhitectura existentă”.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Legea s-a schimbat mai repede decât a avansat reabilitarea corpului vechi al Maternității Brașov. Spitalul nu a obținut autorizația ISU pentru clădire – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.