LISTA țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele vaccinate nu stau în carantină, indiferent din ce zonă vin

Foto: Mihai Sturzu

Guvernul a actualizat vineri lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat introducând și lista roşie a statelor cu risc epidemiologic.

În zona roșie roșie sunt țări precum Olanda, Franța sau India.  Cei care vin din această zonă trebuie să stea în carantină de 14 zile. Singura condiție care îi scutește de această perioadă este aceea de a fi vaccinați. Prezentarea unui test negativ nu îi scuteşte de cele 14 zile de caratină.

În zona galbenă, sunt state precum Germania, Grecia, Italia, Austria, Spania sau Bulgaria. Persoanele care vin din aceste țări NU intră în carantină dacă sunt vaccinate sau prezintă un test PCR nu mai vechi de 72 de ore.

”Lista este difrenţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a declarat Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență. 

Cei care vin din zona verde nu mai au nevoie de niciun fel de document.

Carantina pentru cei din zona roşie este de 14 zile. Dacă fac un test RT PCR la destinație şi rezultatul este negativ se poate ieşi din carantină în cea de-a zecea zi.
 


 

1 Trackback / Pingback

  1. LISTA țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele vaccinate nu stau în carantină, indiferent din ce zonă vin – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.