Regulament nou pentru parcurile din Brașov: acces liber cu câini, role, biciclete și skateboard-uri

Primăria Municipiului Brașov a lansat în dezbatere publică proiectul Regulamentului de protecție a spațiilor verzi, de organizare, dezvoltare și întreținerea acestora pe teritoriul municipiului Brașov. Principalele modificări sunt cele referitoare la accesul în parcuri, interdicția de a călca iarba și modul de toaletare și tăiere al arborilor.

„Astăzi am lansat în dezbatere publică noul regulament referitor la zonele verzi, și anume modul în care putem să ne organizăm activitățile în aceste spații și parcuri. Unul dintre aspectele importante este cel legat de accesul cu bicicleta, rolele și skateboardul în parcuri, acces pe care dorim să-l permitem, de acum încolo. Un alt aspect important este cel legat de accesul cu animale de companie în interiorul parcurilor, mai ales cu câini, pentru că avem foarte mulți deținători de câini în Municipiul Brașov. Facem însă apel la bunul simț și spiritul civic de care trebuie să dăm dovadă, să fim responsabili, fiecare posesor de câine – pentru că și eu mă aflu în această categorie – și să curățăm indiferent de locul în care acesta este. Trebuie să conștientizăm că acest acces al câinilor în parcuri va depinde foarte mult de comportamentul pe care noi, cetățenii Brașovului, îl vom avea “, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

Printre modificările importante este cea referitoare la eliminarea prevederilor care interziceau accesul câinilor în parcuri și circulația cu role, biciclete, skateboard-uri.

În cazul deținătorilor de animale, obligațiile privitoare la plimbarea câinilor cu lesă, iar la anumite rase cu botniță, precum și obligativitatea de a colecta dejecțiile animalelor, rămân valabile. De asemenea, în continuare, este interzis accesul cu câini la locurile de joacă pentru copii. În ceea ce privește accesul cu biciclete, role, skateboard-uri, utilizatorii acestora vor trebui să adapteze viteza astfel încât să poată opri în condiții de siguranță, pentru a evita producerea de accidente.

4 Comentarii

  1. Ar fi foarte bine daca s-ar monta si suporturi pentru biciclete, inclusiv în Piața Sfatului.

  2. Regulamentul este deja în vigoare,sau e în discuție?
    Ar fi un pas inainte către lumea civilizată!
    În Brașov, cel puțin,câinii sunt priviti ca si animale al căror loc este în lanț, la țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.