Ministrul Cîmpeanu: 10% din numărul elevilor din România vor fi nevoiţi rămână online / 2,6 milioane de elevi vor merge fizic la şcoală și nu vor mai purta masca în pauze

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri seară, că 10% dintre elevi vor continua cursurile online, începâd de azi, aceştia fiind din 654 de localităţi unde rata de infectare este mai mare de 1 la mie. Alte 2,6 milioane de elevi vor merge fizic la şcoală. Elevii nu vor mai purta masca de protecţie în curtea unităţii de învăţământ.

”Din păcate, 10% din numărul elevilor din România vor fi nevoiţi şi săptămâna viitoare să fie în online. Este vorba de elevii din şcolile din cele 654 de localităţi în care rata de infectare este mai mare astăzi de 1 la mie. Toţi ceilalţi elevi, în număr de peste 2,6 milioane, care învaţă în cele 2.527 de localităţi în care rata de infectare este mai mică de 1 la mie vor putea merge săptămâna viitoare la şcoală cu prezenţă fizică. Să sperăm că vinerea viitoare, pe 21 mai, vom avea şansa unei rate de infectare sub 1 la mie în multe localităţi, între care şi Bucureştiul” a declarat, vineri seară, la Antena 3, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, 300.000 de elevi nu vor putea merge cu prezenţă fizică la şcoală. Ministrul a precizat că, faţă de săptămâna trecută, cu 100.000 de elevi mai mult vor merge fizic la şcoală. În plus, se va putea renunţa  la masca de protecţie în spaţiile deschise, în curtea şcolii.

”Ministerul Educaţiei a transmis către şcoli să păstreze orarul decalat, pauzele decalate care să evite aglomerările de elevi în curtea şcolii. Se va putea renunţa la obligativitatea portului măştii (…) Masca de protecţie rămâne obligatorie doar în spaţiile închise”, a mai declarat ministrul.

1 Trackback / Pingback

  1. Ministrul Cîmpeanu: 10% din numărul elevilor din România vor fi nevoiţi şi săptămâna viitoare să fie în online / 2,6 milioane de elevi, din peste 2.500 de localităţi vor merge fizic la şcoală – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.