Percheziţii în Cluj, Braşov şi Sectorul 3, la membrii unei grupări care ar fi urmărit preluarea frauduloasă a unor firme

Poliţiştii din Sibiu împreună cu cei din Cluj, Braşov şi sectorul 3 din Bucureşti efectuează percheziţii la sediile unor firme din aceste oraşe şi judeţul Neamţ, pentru destructurarea unei grupări care ar fi urmărit preluarea frauduloasă a unor companii cu capital important, una dintre aceste societăţi fiind evaluată la 10 milioane de euro, informează un comunicat de presă remis AGERPRES. 

„Astăzi, 26 mai, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul I.P.J. Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Cluj, Braşov şi sector 3 Bucureşti, Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj şi Sibiu efectuează 10 percheziţii domiciliare şi la sediile unor firme din judeţul Cluj, Braşov, Neamţ şi municipiul Bucureşti. Activităţile sunt desfăşurate într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals în declaraţii, înşelăciune, fals şi  uz de fals. În acest moment, se află în derulare 10 percheziţii domiciliare şi la sediilor unor firme din judeţele Cluj, Braşov, Neamţ şi municipiul Bucureşti, totodată, fiind puse în executare 7 mandate de aducere”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu. 

Potrivit sursei citate, la nivelul Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu se află în lucru un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de infracţiunilor de grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals în declaraţii, înşelăciune, fals şi  uz de fals. 

 
„În fapt, în luna aprilie a acestui an, în urma unei sesizări depuse de un sibian, poliţiştii Serviciului Investigarea Criminalităţii Economice au demarat cercetările care au condus la conturarea acestei grupări cât şi a modului de operare. Astfel, în urma investigaţiilor desfăşurate, poliţiştii au stabilit faptul că modul de operare al grupării consta în preluarea frauduloasă de la titularii unor societăţi comerciale a părţilor sociale, sub pretextul unei eventuale cumpărări a societăţii, prin înaintarea unor documente de cesiune false către O.N.R.C., profitând de contextul pandemiei, când astfel de operaţiuni puteau fi efectuate şi online, prin folosirea semnăturii electronice a unui avocat. Un alt mod de operare a fost convingerea administratorilor societăţii să se înscrie la unele licitaţii, iar după obţinerea documentelor societăţii preluarea acesteia prin acelaşi circuit al documentelor false”, precizează IPJ Sibiu. 

 
Activităţile beneficiază de sprijinul colegilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Cluj, Braşov şi sector 3 Bucureşti, Serviciul Criminalistic Sibiu, Unitatea Teritorială de Analiza a Informaţiilor Sibiu, Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj şi Sibiu, precum şi al serviciilor de acţiuni speciale Sibiu, Cluj, Braşov şi Neamţ.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.