Președintele Consiliului Județean Brașov, dispus să se ocupe de proiectul Spitalului Regional

După ce proiectul Spitalului Clinic Regional de Urgență Brașov nu a fost inclus în PNRR, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veştea, a anunțat ca este dispus să preia investiția.

Este un proiect care a început sub coordonarea Primăriei Brașov. Împreună cu echipa Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare a fost întocmită toată documentația necesară. Eram optimiști și mi-aș fi dorit ca acest proiect să fie inclus în PNRR. Suntem într-o coaliție de guvernare. Mă aștept ca ministrul Sănătății și cel al Fondurilor Europene să conștientizeze faptul că Brașovul are nevoie de un spital regional. Există un ordin de ministru, din perioada Nelu Tătaru, în care acestei unități sanitare îi erau arondate județele Brașov și Harghita. Dacă proiectul ne va fi predat, așa cum am făcut și în cazul aeroportului, voi avea curajul de a începe derularea investiției. Chiar dacă nu voi avea de la început resursele financiare, cu siguranță finanțarea va veni, în momentul în care vor vedea cu toții că există un parcurs”, a declarat Veștea.

Reamintim ca recent, primarul Brașovului, Allen Coliban, a recunoscut public că includerea noului spital al Brașovului în lista proiectelor finanțate prin PNRR nu mai este posibilă. 

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.