Vaccinarea merge bine la Brașov. Aproximativ 170 de persoane s-au vaccinat de dimineață la maratonul din Piața Sfântul Ioan. Conducerea DSP Brașov se așteaptă să fie depășit obiectivul stabilit pentru acțiune

Maratonul de vaccinare în aer liber din Piața Sfântul Ioan din Brașov a început foarte bine, consideră conducerea Direcției de Sănătate Publică Brașov. Astfel, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Brașov, dr. Andrea Neculau, în cursul dimineții, până în jurul orelor 11.00, s-au vaccinat în jur de 100 de persoane, iar altele așteptau să fie imunizate.

„Ținta noastră este să utilizăm 300 de doze, dar simt că o vom depăși”, a declarat dr. Neculau. 

Vaccinarea din Piața Sfântul Ioan a început la ora 8.00 și se va încheia la ora 20.00. 

Campania merge bine și la Spitalul Militar Brașov 

Dr. Neculau a amintit că în perioada 5 – 11 mai se derulează și maratonul de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov, unde persoanele se pot prezenta 24 de ore din 24. La „Militar”, reprezentanta DSP Brașov a precizat că, în medie, au fost vaccinate până acum în jur de 700 de persoane pe zi. 

 De asemenea, este în derulare și o campanie de vaccinare prin intermediul companiilor, iar până acum și-au manifestat interesul de a-și imuniza angajații 26 de agenți economici. „Au fost vaccinate în jur de 1.900 de persoane”, mai spus dr. Neculau. 

Reprezentanta DSP Brașov a menționat că în acest moment, în județul Brașov sunt vaccinate peste 100.000 de persoane și se așteaptă ca până în data de 1 iunie să se atingă pragul de 200.000 de vaccinați. 

De altfel, dr. Andrea Neculau a menționat că în perioada următoare, Direcția de Sănătate Publică Brașov se va concentra și pe campania de vaccinare derulată prin intermediul medicilor de familie. 

 

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Vaccinarea merge bine la Brașov. Aproximativ 170 de persoane s-au vaccinat de dimineață la maratonul din Piața Sfântul Ioan. Conducerea DSP Brașov se așteaptă să fie depășit obiectivul stabilit pentru acțiune – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.