Aproape 3800 de elevi din Braşov s-au înscris la Evaluarea Naţională. Examenele au loc în 100 de centre

Din cei 4.226 de elevi înscriși în clasa a VIII-a în unitățile școlare gimnaziale din județul Brașov la data finalizării cursurilor, 3.775 au fost înscriși la Evaluarea Națională în cele 100 de centre de examen. Cu mici excepții prevăzute de metodologie, cei mai mulți  candidați vor susține acest examen în unitățile școlare unde au absolvit clasa a VIII-a.

471 de elevi nu au fost înscriși, fie că nu au promovat clasa a VIII-a, fie că vor opta pentru un loc în învățământul profesional sau dual, părinții acestora din urmă exprimându-și în scris această opțiune.

Examenul va debuta marți, 22 iunie cu proba scrisă la Limba și literatura română. Examenul va continua joi, 24 iunie cu proba scrisă la Matematică și se va finaliza vineri, 25 iunie cu proba la Limba și literatura maternă.

Accesul candidaților în săli este permis de la ora 8:00 până la ora 8:30, iar examenul va începe la ora 9:00. Candidații vor fi dirijați de asistenți direct către locul destinat, în sala de examen, unde vor fi așezați câte unul în bancă, alfabetic. Începând cu ora 9:00, aceștia vor primi subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul. Odată cu broșura cu subiectele candidații vor primi și foi ștampilate pentru ciornă. Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră iar pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru.

Rezultatele înaintea contestațiilor vor fi comunicate în 29 iunie, până la ora 14.00.  Contestațiile vor putea fi depuse în zilele de 29 iunie, ora 16.00 – ora 19.00 și 30 iunie, ora 8.00 – ora 12.00. Acestea vor fi soluționate în perioada 30 iunie – 4 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie afișate în data de 4 iulie.

Ca și în anul precedent, Ministerul Educației a prevăzut, în perioada 5-12 iulie, o sesiune specială numai pentru absolvenții clasei a VIII-a carantinați sau infectați cu COVID-19. Pentru înscrierea la această sesiune candidații trebuie să prezinte un certificat medical doveditor.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.