Baschetbalistele de la Olimpia CSU Brașov, premiate de Consiliul Județean. Senioarele au jucat șapte finale în cinci ani

Performanţele baschetbalistelor de la Olimpia CSU Braşov, obţinute în sezonul competiţional 2020-2021, au fost răsplătite într-un cadru festiv, cu diplome, plachete şi flori, de Consiliul Judeţean Braşov. La eveniment, care s-a desfășurat joi, au participat 15 din cele 23 de jucătoare care alcătuiesc echipa de senioare, cea de U20 şi cea de junioare (U18), dar și colectivul tehnic format din antrenorii Dan Calancea şi Nenad Marinkovic, alături de conducerea Clubului Sportiv „Ţara Bârsei” 2011, în cadrul căruia activează echipa.

În sezonul 2020 – 2021, echipa de senioare a ocupat locul al 4-lea, fetele de la U 20 s-au clasat pe locul al 3-lea, iar junioarele s-au clasat pe locul al 2-lea.

Antrenorii Dan Calancea și Nenad Marinkovic au spus că aceste performanțe au fost obținute într-un sezon complicat, cu multe testări și multe îmbolnăviri. Pe de altă parte, ei au spus că în viitor, baschetbalistele ar trebui vizeze performanțe mai mari decât cele de anul acesta: clasarea pe primul loc. 

Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a declarat că senioarele au jucat finala mică a Ligii Naționale având cel mai tânăr lot din competiție.

„În ultimele 5 sezoane competiţionale, echipa de senioare a jucat a 7-a finală – dacă ne gândim la finale mici de Ligă Naţională sau la finale de Cupa României – ceea ce reprezintă o realizare importantă pentru sporturile de echipă din judeţul nostru.  Astăzi am organizat o conferinţă de presă festivă în cadrul căreia le-am felicitat pe sportivele noastre şi pe antrenorii lor, Dan Calancea şi Nenad Marinkovic, oameni cu suflet, pasionaţi şi dedicaţi, a căror implicare şi dăruire au contribuit esenţial la reuşitele baschetului braşovean. Le-am mulţumit tuturor că la capătul unui sezon extrem de dificil, marcat de pandemie şi de lipsa suporterilor din tribune, au reuşit aceste performanţe deosebite”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea. 

În această lună, sportivele şi antrenorii vor primi premii în bani, cuantumul fiind stabilit conform HG 1447/2007 privind aprobarea Normelor financiare pentru activitatea sportivă.

 

LOTUL OLIMPIA CSU BRAŞOV ÎN SEZONUL 2020-2021

Biljana Pesovic (senioare, căpitanul echipei)

Amira Al Ash Hab (senioare)

Ines Corda (senioare)

Alina Crăciun (senioare)        

Sara Dickey (senioare)

Bianca Nan (senioare şi U20)

Niki McDonald (senioare)

Alexia Frîncu (senioare, U20 şi U18)  

Ioana David (senioare, U20 şi U18)

Ariana Kelemen-Radin (senioare şi U20)

Ruxandra Pașca (senioare, U20 şi U18)         

Maria Florea (senioare şi U20)          

Adina Ciciovan (senioare şi U20)

Bianca Moroșanu (senioare, U20 şi U18)

Olivia Atamaniuc (U18)          

Daria Maria Bucur (U18)

Gabos Izabella (U18)

Anais Manijean (U18)

Noemi Orban (U18)   

Maria Denisa Petrescu (U18)

Paula Maria Preda (U18)

Bianca Rău (U18)

Bianca Tudor (U18)

Antrenori:

Dan Calancea (senioare şi U20)

Nenad Marinkovic (senioare, U20 şi U18)

Gabriel Cojan (maseur)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.