Directorul unui operator de salubritate din Brașov: „Din 2009 vorbim de Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor. Toată gestionarea deșeurilor s-a făcut cu susținere privată”

Agenția pentru Protecția Mediului Brașov a organizat joi dezbaterea publică a Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor (PJGD) în Județul Brașov, în care sunt prevăzute măsurile reducerea cantității de deșeuri  ce ajung la depozitele de deșeuri. Pentru a atinge acest obiectiv, Consiliul Județean Brașov are în plan să obțină o finanțare europeană nerambursabilă de aproximativ 114 milioane de euro. Asta după ce în ciclul bugetar european 2007 – 2013 nu a reușit să cheltuie nici un euro din finanțarea obținută prin Programul Operațional Sectorial – Mediu. 

De altfel, faptul că în județul nostru nu s-au făcut investiții publice semnificative în managementul deșeurilor a fost reproșat de unul dintre participanții la dezbatere, Bogdan Constantinescu, directorul  Brai Cata, unul dintre operatorii de salubritate din municipiul Brașov a declarat că „în Brașov se vorbește de PJGD din anul 2009. Până acum, toată gestionarea deșeurilor a fost făcută cu susținere și investiții private”. 

De cealaltă parte, reprezentanții Consiliului Județean Brașov au precizat că „acum s-au făcut pași importanți”. Ba mai mult, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov Șerban Todorică a declarat că „nu cred că vom avea o problemă în ceea ce privește accesarea fondurilor europene. De asemenea, cred că se va putea face și o ”fazare” (prelungirea perioadei de implementare – n.red.). În situația noastră sunt trei județe și cred că se vor face demersurile necesare de către România”. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.