De azi începe înscriere la creşe pentru anul şcolar 2021 – 2022. Brașovul are 925 de locuri, dar nu vor fi folosite toate, în contextul pandemiei

Începând de azi până în data de 30 iunie, la ora 15.00, brașovenii pot depune, on-line, solicitările de înscriere a copiilor la cele 9 creșe care vor funcționa în anul școlar 2021-2022. În acest an şcolar, la dispoziţie sunt un  număr de 925 de locuri în grpădiniţele braşovene, pentru cei mici. Nu se știe deocamdată câte locuri vor fi utilizate efectiv, în contextul pandemiei. 

Formularul de înscriere este disponibil de azi, pe site-ul Serviciului de Creșe, www.cresebrasov.ro, secțiunea Înscriere creșe. În cazul în care sunt persoane care nu au posibilitatea de a depune această solicitare on-line, o pot depune personal la creșa pentru care optează.

Un frate sau o soră în apropierea creşei aduce punctze în plus

Criteriile de departajare a solicitărilor sunt cele stabilite prin Regulamentul de înscriere, departajare și transfer al copiilor în creșele aflate în subordinea Serviciului Public de Administrare Creșe Brașov, adoptat de Consiliul Local în ședința din luna aprilie. Părinţii trebuie să ştie că prin adoptarea noului regulament au fost introduse o serie de modificări, unele venite în urma propunerilor venite din partea părinților, în perioada de dezbatere publică. Cele mai importante sunt cele care vizează introducerea unor noi criterii de departajare.

Astfel, copiii care au un frate sau o soră minor/ă, care urmează o formă de învățământ în proximitatea creșei, dar nu mai mult de 1000 m, vor primi încă două puncte. Măsurarea distanței se va realiza prin intermediul Google Maps, pe cale pietonală. Alte criterii de departajare nou introduse (aplicabile în cazul în care sunt dosare cu același număr de puncte) sunt: frecvența copilului la cel puțin 75% din activitatea anuală a creșei în anul precedent – 5 puncte; ambii părinți lucrează sau fac dovada că vor relua lucrul – 4 puncte; frate/soră în creșă – 2 puncte. 

10 criterii de departajare

Cele 10 criterii de departajare, conform regulamentului, sunt: vârsta copilului, dosar aflat în așteptare din anul școlar precedent depunerii cererii de înscriere în creșă; domiciliul părinților/reprezentanților legali (dovedit prin copie după actul de identitate); activitatea părinților/reprezentanților legali; familie cu mai mulți copii minori aflați în întreținere (se atașează copie după certificatele de naștere ale fiecărui copil); familie monoparentală (cu un singur părinte – se atașează sentința judecătorească pentru încredințarea minorului/certificat de deces/act notarial care să demonstreze că are în întreținere copilul, după caz; categoriile vulnerabile, aflate în situații de risc, se vor puncta cu 5 puncte (se atașează ancheta socială/planul de servicii întocmit de D.A.S. Brașov sau Direcția Generală pentru Protecția Copilului, hotărâri judecătorești sau acte medicale, după caz; părintele/reprezentantul legal are calitatea de angajat al Serviciului Public de Administrare Creșe Brașov; copil cu frate/soră în creșă; copil cu frate/soră minor/ă care urmează o formă de învățământ în proximitatea creșei, dar nu mai mult de 1000 m.

Creșele care vor fi funcționale din anul școlar 2021-2022 sunt:

  • Creșa nr. 1 din str. Carierei nr. 20 cu 150 locuri,
  • Creșa nr. 2 din str. Mecanicilor nr. 7 cu 100 locuri,
  • Creșa nr. 3 din str. Brazilor nr. 68 cu 80 locuri,
  • Creșa nr. 4 din str. Aurora nr. 6 cu 140 locuri,
  • Creșa nr. 5 din str. T. Vladimirescu nr. 33 cu 140 locuri,
  • Creșa nr. 6 din str. Prahova nr. 26 cu 75 locuri,
  • Creșa nr. 7 din str. Cocorului nr. 6 cu 60 locuri,
  • Creșa nr. 8 din str. Jepilor nr. 1 cu 100 locuri,
  • Creșa nr.9 din Brașov, str. Apollo nr. 2 cu 80 locuri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.