FOTO. Noua sală de sport de la Metrom, o bijuterie inaugurată de Junioarele 1 de la Corona Braşov – triple campioane naţionale

Noua sală de sport de la Metrom, construită în ultimul an, pe baza unui proiect lansat în urmă cu aproximativ 13 ani de Ministerul Educației și apoi abandonat la puțin timp de la începere, a fost finalizată. Primele care s-au antrenat aici sunt Junioarele 1 ale Coronei Brașov, care au câștigat și în acest an titlul național la categoeia lor de vârstă.

De altfel, echipa antrenată de Mihaela Seifer Ciobotariu și Eugen Ciulei deține, în acest moment, un record unic în România: titlurile naționale la trei categorii de vârstă: junioare 3, junioare 2 și junioare 1. 

„A fost anul pandemic în care n-am putut să ne antrenăm și a fost un an foarte greu. Ne-am antrenat cum am putut, fetele cu divizia, alte fete accidentate, unele pe la lot, ne-am antrenat câte șapte-opt jucătoare, dar ne-am strâns și am reușit să avem această performanță minunată. Suntem la al treilea titlu, deja, de campioane. Vă dați seama că ne-am dorit și  – mi se face pielea de găină – e cel mai frumos lucru care ni s-a întâmplat”, a declarat jucătoarea Raissa Marin.

Sala de sport de la Metrom este una multifuncțională și omologabilă pentru mai multe sporturi de echipă și individuale, inclusiv la nivel de  seniori (handbal, baschet, volei, tenis etc).

Lucrările la această sală de sport au început în anul 2008, când Ministerul Educației a lansat un program de construire a unor campusuri sportive. După ce, în 2009, Ministerul Educației nu a mai alocat fonduri, investiția – aflată în faza de fundație și primii stâlpi de rezistență – a intrat în conservare. Lucrările au fost reluate la sfârșitul anului 2019 și finalizate în acest an.

Sala de sport Metrom cuprinde, pe lângă suprafața de joc, 3 gradene cu 138 de locuri pentru public și 51 de locuri pentru oficiali și sportivi. La parter au fost amenajate 4 vestiare pentru sportivi (inclusiv băi, toalete), 4 vestiare pentru antrenori, 1 vestiar pentru arbitri, un birou pentru oficiali, un foaier cu cafenea, o sală de ședințe, un depozit pentru materiale sportive, 1 vestiar pentru personal, 2 grupuri sanitare pentru public, un garaj, și va fi montată centrala termică. La etaj, vor fi amenajate sala de mese și spațiile anexe, 2 grupuri sanitare pentru public, 4 birouri și o magazie.

Valoarea investiției a fost de 8.105.465,12 lei (inclusiv TVA), iar lucrările au fost executate de Aeon Building SRL, proiectant general fiind Danina Star.

La inaugurarea de azi a sălii de sport de la Metrom a fost prezent şi primarul Allen Coliban dar şi viceprimarul Sebastian Rusu, care au felicitat echipa de Junioare 1 a Coronei. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.