Muflonii, noile vedete de la Rezervaţia de Zimbri de la Vama Buzăului

Rezervaţia de Zimbri de la Vama Buzăului și-a extins turma cu câțiva mufloni. Pe lângă zimbri, cerbi, reni și păuni, în Rezervație au ajuns de curând și nouă mufloni care deja reprezintă o atracție în plus pentru turiști. Mai mult decât atât, populația de zimbri din rezervație este și ea în continua creștere, în acest an venind pe lume patru pui.

Administratorii rezervaţiei spun, de asemenea, că au în plan pentru acest an și „importarea” unei perechi noi de zimbri.

„Anul acesta vrem să mai aducem una sau două perechi, pentru că este nevoie de o diversificare, astfel încât să fie evitată cosangvinizarea. În acest sens am început deja discuțiile cu un centru din Polonia, care, la nivel european, joacă un rol important în gesrtionarea acestei specii. În acest moment, avem în jur de 20 de exemplare în rezervaţie”, a spus primarul comunei Vama Buzăului, Tiberiu Chirilaş.  

Rezervația de la Vama Buzăului este implicată de mai mulţi ani în programul de reintroducere zimbrilor în pădurile din România. În acest sens, exemplare de la Vama Buzăului au fost deja eliberate în Parcul Național Vânători-Neamț, în Munții Făgăraș și în Munții Țarcului. Pentru acest an nu este programată preluarea nici unui zimbru de la Vama Buzăului, după cum a mai precizat Tiberiu Chirilaş.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.