7 medii de 10 la admiterea la Universitatea Transilvania. Facultatea de Sociologie și Comunicare a atras cei mai mulți studenți cu medie maximă

Universitatea Transilvania a publicat ieri pe site-ul prpriu rezultatele primei sesiuni de admitere la facultățile sale. Și în acest an, exceptând Facultatatea de Medicină, Facultatea de Muzică și facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane, toate celelalte au făcut selecția online a viitorilor studenți, pe bază de dosar. 

În urma analizei dosarelor înscrise, la nivelul universității au fost admiși 7 studenți cu media maximă. 

Patru din cele șapte medii de 10 au fost înregistrate la Facultatea de Sociologie și Comunicare – una la programul de studii Media Digitală (loc bugetat) și trei la programul de studii Comunicare și Relații Publice (două pe locuri bugetate, una pe loc cu taxă). Medii de 10, la admitere, au mai fost înregistrate la Facultatea de Drept, Facultatea de Construcții și Facultatea de Psihologie și Științele Educației. 

Cele mai mari medii de admitere au fost și în acest an la programele de studii ale Facultății de Psihologie și Educație, unde locurile bugetate au fost ocupate cu medii de peste 9.00. 

Intrvalele de medii de admitere se regăsesc în următorul tabel: 

Reamntim că înn acest an, Universitatea Transilvania a avut parte de un număr record de candidați înscriși pe locurile bugetate sau cu taxă de la cele 17 facultăți. La finalul celor 6 zile de înscrieri pentru admiterea din sesiunea de vară 2021 la programele de licență zi de la Universitatea Transilvania din Brașov au fost validate 10.812 de dosare depuse (cele mai multe din ultimii 10 ani), cu 11% mai multe decât anul trecut.  Cea mai mare concurență a fost la Facultatea de Medicină, deși aici admiterea este pe bază de examen: nu mai puțin de 1.729 de candidați s-au înscris pentru unul dintre cele 355 de locuri, din care 149 sunt bugetate. Peste 1.500 de dosare au fost depuse și la Facultatea de Științe Economice și Administrarea afacerilor (1.522 de dosare pentru 625 de locuri, din care 213 locuri bugetate). 

Concurență a fost și facultățile cu profil IT și ingineresc, astfel că în top se află și Facultatea de Matematică și Informatică (1.018 dosare pentru 275 de locuri, din care 149 bugetate) și Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor (1.001 dosare pentru 515 locuri, din care 332 bugetate). 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.