Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, condamnat în dosarul „mita electorală”. Condamnat a fost și un fost lider local al PSD

Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a fost condamnat joi de Tribunalul Brașov la trei ani și jumătate de închisoare cu suspendare (cu termen de încercare de șase ani) în dosarul „mită electorală”, el fiind acuzat de abuz în serviciu. În același dosar a fost condamnat și Claudiu Coman (fost consilier județean PNL și coordonatorul campaniei electorale la alegerile locale din anul 2012) la doi ani de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de cinci ani, pentru abuz în serviciu. 

Tot în dosarul amintit a mai fost condamnați Emil Cirică (fost director al Direcției investiții, urbanism și amenajarea teritoriului în Consiliul Județean Brașov) a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de trei ani și  șase luni; Radu Ispas (fost administrator public al județului) – un an și jumătate de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de trei ani și șase luni; Răzvan Iosif (fost vicepreședinte PSD și administrator al unei companii care vindea softuri educaționale) – doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare.

În același dosar a fost cercetată și Aurelia Popescu (fost director economic al Consiliului Județean Brașov), dar aceasta a decedat în anul 2017 . 

Decizia Tribunalului Brașov nu este definitivă. 

Conform procurorilor, în contextul campaniei electorale din anul 2012, Aristotel Căncescu a pretins de la trei persoane bani și alte foloase, constând în suma totală de 105.000 lei și angajarea unor anumite persoane în cadrul Agenției Județene de Dezvoltare Durabilă Brașov, pentru ca în schimb să îi pună pe cei trei pe poziții sigur eligibile pe lista de candidați pentru CJ Brașov. În rechizitoriu se mai arată  „pentru a realiza o aparență de legalitate, inculpatul Coman Claudiu și-a folosit influența ce decurgea din calitățile menționate mai sus și a cerut unui număr de 13 primari din județ (de aceeași orientare politică) să formuleze cereri prin care să solicite alocarea de sume de bani din fondul de rezervă pentru achiziția de softuri educaționale, lucru pe care aceștia din urmă l-au și făcut. După formularea acestor cereri, între societatea administrată în fapt de inculpatul Iosif Răzvan și primăriile respective, sau direct cu școlile din aceste localități, au fost încheiate contracte pentru furnizarea de cursuri, în speță tutoriale Windows, Word, Excel, Power Point, navigare internet, sub forma unor pachete cu CD-uri, a căror valoare a totalizat suma de 595.000 lei”. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.