Consiliul Județean Brașov, dispus să plătească peste 14 milioane de lei, pentru drumul de legătură Făgăraș – Calbor – Boholț

Consiliul Judeţean Braşov este dispus să plătească peste 12,061 milioane lei fără TVA (peste 14,35 milioane lei, cu TVA) pentru reabilitarea drumului judeţean DJ104J, care leagă zonele Galaţi (municipiul Făgăraş), Calbor (Beclean) şi Boholţ. Drumul, care are o lungime de aproape doi kilometri a suferit în urmă cu mai mulţi ani o alunecare de teren care l-a deteriorat.

Acum, Consiliul Judeţean a scos la licitaţie „la pachet” serviciile pentru proiectarea tehnică a lucrărilor şi execuţia lor şi aşteaptă până la 18 august ofertele firmelor sau asocierilor de firme interesate.  Proiectul, care vizează drumul judeţean, între kilometrii 7+850 şi 9+600, este unul complex, astfel că şi analiza ofertelor şi atribuirea contractului va fi una pe măsură.

Comisia de licitaţie urmează să facă o evaluare complexă a ofertelor, în care componenta financiară va cântări 60%, experienţa inginerului de drumuri al companiei de proiectare – 20%, experienţa inginerului de şantier – 10% şi garanţia de după lucrări – 10%. 

Drumul judeţean DJ 104 J este o arteră importantă din zona municipiului Făgăraş. Drumul este situat la nord de municipiu, pe dreapta Oltului şi asigură legătura satelor Boholţ şi Calbor din comuna Beclean, cu cartierul făgărăşean Galaţi, fiind singura cale de acces a locuitorilor din această zonă spre Drumul Naţional 1. Deşi alunecarea de teren s-a produs cu mai mult timp în urmă, indicatorii tehnico-economici ai investiţiei au fost aprobaţi abia în ianuarie 2021

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.