Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a atribuit un contract de proiectare unei firme respinse inițial. Consultantul va pregăti noi documentații tehnice pentru modernizarea DN 73

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov a semnat contractul pentru actualizarea proiectului tehnic aferent modernizării DN 73. Consultantul, Asocierea 3TI Projetti Italia – Ingineria Integrata SPA – MEM Project Construct SRL, a fost stabilit în urma unei licitații cu probleme, ce a fost lansată în luna februarie a acestui an.

Inițial, toate cele trei oferte depuse, inclusiv de către asocierea amintită au fost declarate neconforme. Decizia a fost contestată la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), care a dispus reevaluarea ofertei Asocierii 3TI Projetti Italia – Ingineria Integrata SPA – MEM Project Construct SRL. 

„În urma reanalizării dosarului, oferta a fost declarată câștigătoare și a fost semnat contractul. În scurt timp va fi emis și ordinul de începere a serviciilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov, Robert Elekes. 

Prin acest contract, consultantul va trebui să pregătească documentații distincte pentru sectoarele de drum din județene Argeș și Brașov, asta pentru că, cel mai probabil, licitația de lucrări va fi împărțită în două loturi (câte unul pe județ).  

Printre altele, el va trebui să proiecteze dublarea unui sector din DN 73 (de la două la patru benzi) cuprins între Brașov și intersecția cu drumul de legătură ce asigură accesul la capătul de autostradă Râșnov – Cristian. 

Conform anunțului licitației pentru actualizarea proiectului tehnic, valoarea contractului este estimată la 2.022.071 lei, fără TVA. Durata contractului este de 24 de luni, din care 18 luni este perioada de asistență pe perioada pe perioada derulării lucrărilor. De altfel, fiind vorba despre un proiect cu finanțare europeană, modernizarea drumului trebuie să se încheie până în 31 decembrie 2023. 

Contractul pentru actualizarea proiectului tehnic a fost semnat în contextul în care  constructorul care a început modernizarea arterei în anul 2014 (Asocierea Azvi SA – Straco Grup SRL – Piomar Development – Tractebel Engineering SA) a renunțat la proiect. 

Decembrie 2023, noul termen de finalizare a lucrărilor la DN73 (Brașov – Pitești). La acest drum se lucrează de 7 ani

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.