Făgărășenii, așteptați depună proiectele pentru a treia ediție a bugetării participative. Municipiul Brașov mai lucrează la regulament

Primăria Făgăraș a lansat a treia ediție a bugetării participative, cetățenii care locuiesc, muncesc sau studiază în municipiu și au peste 16 ani, fiind așteptați să depună propunerile de proiecte până în 23 iulie. Anul acesta, pentru bugetarea participativă este alocată suma totală de 500.000 lei. Cei care au idei și nu știu cum să le „pună pe hârtie” vor beneficia de consultanță, în 6 iulie la Clubul elevilor (ora 17.00), în 8 iulie la Colegiul „Aurel Vijoli” (ora 17.00), în 13 iulie la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu” (ora 17.00) și în  15 iulie la Școala din cartierul Galați (ora 17.00). 

Conform calendarului de implementare a programului de bugetare participativă, în perioada  26 iulie – 20 august vor fi evaluate dosarele, apoi,  între 23 august și 17 septembrie, cele selectate vor fi votate. Implementarea proiectelor va demara la 1 octombrie.

 Dacă la Făgăraș, programul se derulează fără probleme, ajungând deja la a treia ediție, în municipiul Brașov, unde anul acesta ar trebui să fie a doua ediție, bugetarea participativă s-a împotmolit în etapa „optimizării” regulamentului. La începutul anului, municipalitatea brașoveană a anunțat că pentru acest program va fi alocată suma de două milioane de lei, iar în luna aprilie, primarul Brașovului, Allen Coliban declarat că programul va fi regândit. Din acel moment, despre bugetarea participativă la Brașov nu s-a mai auzit nimic. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.