FC Brașov „renaște” cu un președinte din „vechea gardă”, un antrenor milităros și un cadou consistent din bani publici

După multe discuții  și variante încercate și eșuate, FC Brașov Steagul Renaște a fost înființat și va juca în locul Coronei în Liga a 2-a. La fel cum s-a întâmplat și în cazul Coronei, FC Brașov va beneficia de finanțare de la bugetul local, în ciuda faptului că nu demult, primarul Allen Coliban susţinea ferm că echipele profesioniste nu ar trebui să primească bani publici. 

Noua echipă de conducere a FC Brașov a fost prezentată miercuri, într-o conferință de presă. Președinte al clubului este Ioan Mărginean, o personalitate din „vechea gardă”, care conducea cluburi și în perioada în care, la  butoane erau Dumitru Dragomir, Gheorghe Ștefan sau Jean Pădureanu. 

Antrenor va fi Ilie Stan, care a fost antrenor și la Steaua București, iar ultima dată a antrenat la Gloria Buzău. Este recunoscut ca un antrenor dur, care pune mare accent pe disciplină și pregătirea fizică. 

Primarul Brașovului și-a schimbat viziunea privind finanțarea fotbalului

Ieri, noul club a primit deja un milion de lei de la bugetul local, iar primarul Brașovului, Allen Coliban, a anunțat și bugetul echipei pe acest sezon: 1,5 milioane de euro.

„Bugetul este mult mai mic decât cel al altor echipe din Liga a 2-a, care se luptă de mai mulți ani pentru promovare. Unele echipe au bugete de 2 – 2,5 milioane de euro”, a declarat primarul. 

Ba mai mult, în discursul primarului a intervenit ieri o schimbare în ceea ce privește finanțarea sportului profesionist din bani publici. Nu cu mult timp în urmă, Coliban spunea că, din punctul lui de vedere, banii publici ar trebui alocați numai pentru infrastructură și susținerea grupelor de copii și juniori, iar echipele profesioniste de seniori ar trebui să aibă capacitatea de a se autofinanța. E adevărat, atunci, edilul „arăta cu degetul” spre CSM Corona, în special spre echipa de fotbal, despre care a spus și că „este o rușine” pentru sportul brașovean.

Acum, locul acestei echipe în Liga a 2-a a fost luat de FC Brașov, despre care primarul spune că e firesc să beneficieze de finanțare de la bugetul local.

„În Liga a 2-a, performanța este dependentă de banul public. Cheltuielile nu pot fi acoperite fără sprijinul autorităților locale. Sper ca în acest proiect fotbalistic să se implice și Consiliul Județean Brașov, dar și mediul privat”, a declarat primarul, despre FC Braşov Steagu Renaşte. 

Deocamdată, FC Brașov se poate baza doar pe două surse de finanțare: bugetul local și sumele din drepturile TV. Totuși, președintele FC Brașov, Ioan Mărginean, a dat de înțeles că vor veni și sponsorii.

„Există oameni de afaceri interesați de echipa din Brașov. Unii mă întreabă cât îi costă să își pună sigla pe tricourile de joc. Vom pregăti o ofertă pentru toate buzunarele”, a declarat Mărginean. 

Obiectivul FC Brașov: locurile 1 – 6 

În primul an, FC Brașov nu își va propune promovarea, dar nici nu vrea să fie o „echipă de pluton” implicată în lupta pentru evitarea retrogradării. „În primul sezon, obiectivul echipei este calificarea în play-off (locurile 1 – 6, n.n.)”, a declarat primarul Brașovului. 

Pentru sezonul 2021 – 2022, Ilie Stan are la dispoziție un lot de 24 de jucători, dintre care 10 din Brașov. 

”Suntem în întârziere cu cel puțin două trei săptămâni. Și aici mă refer la pregătire, la alcătuirea lotului – pentru că am pierdut câțiva jucători cu care am lucrat și pe care mi-i doream la Brașov, dar pentru faptul că au avut alte oferte a trebuit să meargă acolo unde le este mai bine. Chiar îi felicit pe cei care au rămas cu mine și care au venit practic de aproape de o lună de zile, s-au pregătit și și-au riscat pe undeva cariera, pentru că dacă se întâmpla să se accidenteze, era foarte greu să-și găsească echipă. În momentul de față am un lot de 24 de jucători. Sper ca la negocieri toți jucătorii să semneze, pentru că deja mă cunosc, s-au obișnuit cu mine și zic eu că împreună vom avea rezultate frumoase. Vrem să mai aducem doi-trei jucători care, în opinia mea, să facă diferența. Intrăm în linie dreaptă, jucătorii deja sunt în cantonament, avem poimâine un joc amical cu Sibiul, vineri alt joc amical, le voi da drumul până luni și după aceea intrăm în antrenamentul dinaintea jocului cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, din 31 iulie”, a declarat Ilie Stan. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.